Μίνι «κρίση» στις κρίσεις της ΕΛΑΣ – Ποιοί φεύγουν ποιοί προάγονται

Εμπλοκή για την αποστρατεία και τρίτου Αντιστρατήγου προκλήθηκε με την αρχή των φετινών ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δύο Στρατηγοί του Στρατού που συμμετείχαν στο συμβούλιο για τους Αντιστράτηγους της ΕΛ.ΑΣ., παρέμειναν στην Κατεχάκη για δυόμισι ώρες, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την αποστρατεία τρίτου στην κορυφή της ηγεσίας.

Τελικά αποστρατεύτηκαν δύο Αντιστράτηγοι, Ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Γιώργος Γιάννινας και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Γιώργος Κανέλλος. Παραμένουν οι Λάζαρος Μαυρόπουλος, μέχρι σήμερα Επιτελάρχης ο οποίος ως αρχαιότερος θα πάρει την θέση του Υπαρχηγού, και ο Γεώργιος Δούβαλης, Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας.

Τις δύο θέσεις των Αντιστράτηγων που μένουν κενές φαίνεται ότι θα καλύψουν οι Υποστράτηγοι, που κρίνονται στην συνέχεια, Σπύρος Σκλάβος και Ελευθέριος Γκαρίλας. Ο πρώτος [πιθανότατα θα τοποθετηθεί Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας και ο δεύτερος Επιτελάρχης.

Βάση αυτών των πληροφοριών φαίνεται πως αποστρατεύεται ο Διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων Ηλίας Κοσσυβάκης, ενώ ανάλογες πληροφορίες υπάρχουν για την αποστρατεία Υποστρατήγων και Ταξιάρχων κομβικών αυτοτελών υπηρεσιών, που υπήρξαν προσωπικές επιλογές του Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου στις προηγούμενες κρίσεις του 2021 και 2022.

Του Θάνου Σωτήρη