Μαζεύει τους “βολεμένους” αστυνομικούς ο Χρυσοχοΐδης

Του Θάνου Σωτήρη

Από την ημέρα της τελετής παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το astinomiko.gr είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του να αδειάσει τις υπηρεσίες …VIP από τους αστυνομικούς που είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη», και περιφέρονταν με αποστάσεις σε υπηρεσίες που δεν έχουν και ιδιαίτερη δουλειά. ‘Η ακόμη και σε μεγάλες αυτοτελείς διευθύνσεις με κύρος και πολλές …γνωριμίες. “Σε πρώτο πληθυντικό, αλλά αδειάζει τα γραφεία και τις VIP υπηρεσίες, ο Χρυσοχοΐδης”.

Χθες το βράδυ λοιπόν εκδόθηκαν μαζικά διαταγές για την διακοπή απόσπασης 322 αστυνομικών, οι οποίοι επιστρέφουν άμεσα στις οργανικές θέσεις τους, ανεξάρτητα εάν έχει ολοκληρωθεί ο αρχικός χρόνος απόσπασής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του από αυτούς οι 181 επιστρέφουν σε υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, οι 48 στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ) και 93 στη ΔΙ.ΑΣ.

Η επιστροφή των …αγνοουμένων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αφού ακόμη η νέα πολιτική ηγεσία ψάχνει, κυρίως στις αυτοτελείς υπηρεσίες, όπως η ΔΙΔΑΠ, η ΔΑΕΕΒ, Εσωτερικών Υποθέσεων, Προστασίας Υψηλών Προσώπων και άλλες, αστυνομικούς που έχουν τοποθετηθεί, ακόμη και με κανονικές μεταθέσεις, χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο, τα προηγούμενα χρόνια, αποψιλώθηκαν οι μάχιμες υπηρεσίες που έχουν αποστολή την αστυνόμευση και την ασφάλεια στο επίπεδο της γειτονιάς, την προστασία δηλαδή του απλού πολίτη.

Βέβαια αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και στο παρελθόν μόνο και μόνο για να αντικατασταθούν οι «λουφαδόροι» με …ημέτερους. Το παρακολουθούμε και ελπίζουμε να μην έχουμε επανάληψη αυτού του φαύλου κύκλου βολέματος…