Μετέφερε ναρκωτικά με «καμουφλάζ» την ανήλικη κόρη της

Η νέα γυναίκα που σταμάτησαν οι αστυνομικοί για τυχαίο έλεγχο, στα διόδια του Ισθμού, τράβηξε αμέσως την προσοχή τους. Παρ όλο που γενικά δεν είχε κάτι το ύποπτο και ταξίδευε προς Κόρινθο με την ανήλικη κόρη της στο κάθισμα του συνοδηγού, έδειχνε μια αδικαιολόγητη νευρικότητα.

Οι κινήσεις της ήταν περίεργες και κοιτούσε συνέχεια τους αστυνομικούς ενώ περίμενε την σειρά της για τον τυπικό έλεγχο μετακίνησης εκτός Νομού, βάση των απαγορεύσεων που ισχύουν με το lockdown. Αυτός που ήταν και ο λόγος που τον έλεγχο της τον ανέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Κορίνθου που συμμετείχαν στο κλιμάκιο ελέγχων.

Αφού είπαν στην 32χρονη να βγει, μαζί με την κόρη της από το αυτοκίνητο, πραγματοποίησαν έρευνα χωρίς όμως να βρούν το παραμικρό. Παρ όλα αυτά, η 232χρονη συνέχισε να είναι νευρική, γεγονός που έκανε τους αστυνομικούς να κάνουν και νέα έρευνα στο όχημα, αυτή την φορά με πολύ μεγαλύτερη προσοχή.

Τελικά ανακάλυψαν πως η το ταμπλό του αυτοκινήτου είχε «πειραχτεί» και σε κρύπτη πίσω από το ντουλαπάκι βρήκαν κρυμμένα τρία πακέτα που περιείχαν συνολικά τρία κιλά και 36 γραμμάρια ηρωίνη.

Κατά την ανάκριση που ακολούθησε, η 32χρονη, που ζει στο Κορωπί, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είναι τοξικοεξαρτημένη τα τελευταία δέκα χρόνια και ότι ανέλαβε την μεταφορά των ναρκωτικών για λογαριασμό του προμηθευτή της, επειδή δεν είχε χρήματα για να πληρώνει τις δόσεις που χρειαζόταν καθημερινά.  Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, συναντήθηκε με τον προμηθευτή της στο Μενίδι, παρέλαβα και έκρυψε καθ’ υπόδειξή του τα δέματα πίσω από το ταμπλό, και θα τα παρέδιδε σε άγνωστο της στην Κόρινθο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Από την πλευρά της η ανήλικη κατέθεσε στους αστυνομικούς πως η μητέρα της της ζήτησε να της κάνει παρέα μέχρι την Κόρινθο όπου είχε μια δουλειά και πως μέχρι και εκείνη την ώρα δεν γνώριζε πως η μητέρα της είναι χρήστης ναρκωτικών.

Μητέρα και κόρη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου η μεν κόρη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, η δε μητέρα αναμένεται να απολογηθεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης και των δύο, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στο astinomiko.gr:

«Η βασική κατηγορουμένη από την πρώτη στιγμή αποσαφήνισε την πραγματική εμπλοκή της με την υπόθεση. Η αυτονόητη αποδοχή της αποδιδόμενης κατηγορίας, της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας, αλλά όχι εκείνη της κατοχής, με την ιδιότητα της τοξικομανούς, αποτελεί την σταθερή θέση της και με αυτή θα πορευτεί μέχρι το Δικαστήριο δηλώνοντας την μετάνοιά της. Όσον αφορά την έτερη κατηγορουμένη, απολογήθηκε αμέσως χωρίς να ζητήσει προθεσμία, εν αντιθέσει με την βασική κατηγορούμενη που θα απολογηθεί την Τρίτη, και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.».