Με αρματαγωγά από τη Μόρια στην Ελευσίνα 795 αιτούντες άσυλο

Ευάλωτες οικογένειες από τη Μόρια αποβιβάζονται από το αρματαγωγό "ΙΚΑΡΙΑ" στο λιμάνι της Ελευσίνας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Ξεκίνησε χθες η επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η μεταφορά 795 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο στην Ελευσίνα, με δύο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, θα μετακινηθούν πλέον σε ξενοδοχεία, σε τριάντα σημεία της Ελλάδας.

Με το πρώτο αρματαγωγό που έφυγε χθες το βράδυ μετακινήθηκαν 415 άτομα τα οποία έφτασαν στο λιμάνι της Ελευσίνας νωρίς σήμερα το απόγευμα. Σήμερα αναχώρησε με την ίδια κατεύθυνση και το δεύτερο αρματαγωγό, με 380 επιβαίνοντες αιτούντες άσυλο.

Άλλοι 58 αιτούντες άσυλο αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο, Κυριακή απόγευμα, με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά ενώ έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση άλλων 115 αιτούντων άσυλο προς Πειραιά, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.