Με επιδείξεις της ΕΚΑΜ η “Ημέρα της Αστυνομίας”

Με εντυπωσιακές επιδείξεις από άνδρες της ΕΚΑΜ και έκθεση αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού που αποτυπώνουν την ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Το πρωί έγινε δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πλήθους επισήμων και άλλων προσκεκλημένων. Μετά την δοξολογία ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επί των ημερών του οποίου είχε καθιερωθεί η «Ημέρα της Αστυνομίας», πριν από 17 χρόνια, μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, το 2002, συνομίλησε με τους αστυνομικούς και στη συνέχεια παρακολούθησε καταρρίχηση αστυνομικών της ΕΚΑΜ από ελικόπτερο στο προαύλιο του Ζαππείου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση μέσα στο μέγαρο, όπου είχε στηθεί έκθεση με αντικείμενα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Ιστορίας της ΕΛΑΣ, όπως παλιά όπλα, γραφομηχανές, στολές και άλλα.

Την ίδια ώρα στον περίβολο ήταν εκτεθειμένα παλιά και σύγχρονα μέσα της ΕΛ.ΑΣ, όπως ένα παλιό περιπολικό και μια μοτοσικλέτα, συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με τον εξοπλισμό του και το λεωφορείο της ανακύκλωσης της ΕΛΑΣ.