Μητσοτάκης: Κατεδαφίζεται ο “Κορυδαλλός”, ενοποιείται με το Μουσείο το ΕΜΠ.

Την μεταφορά των δικαστικών φυλακών από τον Κορυδαλλό σε περιοχή εκτός αστικού ιστού και την ενοποίηση του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε ένα συγκρότημα «πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος», ανακοίνωσε από ψε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες αυτές δείχνουν ξεκάθαρα την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στο πεδίο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ότι έχει να κάνει με το «πρόβλημα Εξάρχεια», αλλά και τον έλεγχο των φυλακών, που πλέον υπήχθησαν στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Στελέχη της Κατεχάκη ανέφεραν μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, ότι η κατάργηση του ασύλου σε συνδυασμό με την πλήρη χωροταξική αλλαγή του ΕΜΠ, αλλά και την νέα χρήση του από τους πολίτες, θα αφαιρέσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα από τις ομάδες των «μπαχαλάκηδων» που τα τελευταία χρόνια δρουν καθημερινά και ανεξέλεγκτα, έχοντας ως ορμητήριο το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Σε ότι αφορά την μεταφορά των φυλακών από τον κορυδαλλό σε περιοχή εκτός αστικού περιβάλλοντος, τα ίδια στελέχη σημείωσαν οτι και αυτή η κίνηση θα βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο των φυλακών, από την στιγμή που θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά και με άλλες αλλαγές που ήδη έχουν συζητηθεί από την νέα Κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα οι κλειστές φυλακές Τύπου Γ΄.

Ειδικότερα, τα πέντε δομικά έργα ανάπλασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:

1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.