Μπάχαλο με τα covid-test – Έστειλαν θετικό αστυνομικό για υπηρεσία

Αλαλούμ… Τρέλα… Μόνο αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν την περιπέτεια που έζησε ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα της Αττικής και την μια στιγμή ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό και την άλλη ο ΕΟΔΥ τον αναζητούσε σαν θετικό φορέα του ιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του astinomiko.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες όταν ο αστυνομικός ένιωσε αδιαθεσία, μετά από ταξίδι που είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη, και ενημέρωσε την υπηρεσία του. Αμέσως οι προϊστάμενοι του, του είπαν να μείνει στο σπίτι και να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.

Ο αστυνομικός, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, πήγε στο 401 ΓΣΝ προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ.

«Αν δεν σας πάρουμε τηλέφωνο, δεν θα είστε θετικός στον κορωνοϊό» του είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο αστυνομικός την επόμενη μέρα επικοινώνησε με το νοσοκομείο απ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι το αποτέλεσμα του ήταν αρνητικό. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε μάλιστα και την σχετική βεβαίωση για να την προσκομίσει στην υπηρεσία του. Την επόμενη μέρα όμως, και ενώ είχε τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, άρχισε και πάλι να μην νιώθει καλά. Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκινά η τρελή περιπέτεια του…

-«Γεια σας, είμαστε από τον ΕΟΔΥ και θα θέλαμε να μας δώσετε τον ΑΜΚΑ σας» του είπε ο υπάλληλος του οργανισμού.

-«Βεβαίως, αλλά ξέρετε δεν τον θυμάμαι και αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά μου. Όταν επιστρέψω στο σπίτι μου θα σας καλέσω» απάντησε ο αστυνομικός.

-«Τι; Μα τι κάνετε στη δουλειά σας κύριε ενώ είστε θετικός στον κορωνοϊό;» τον ρώτησε ο υπάλληλος του ΕΟΔΥ.

Ο αστυνομικός, όπως ήταν φυσικό, ξαφνιάστηκε.

-«Μα τι λέτε κύριε… Εγώ υποβλήθηκα σε τεστ στο 401 ΓΣΝ και είμαι αρνητικός. Μάλιστα, μου έχουν δώσει και το ανάλογο έγγραφο» απάντησε ο αστυνομικός.

-«Μα εδώ τα χαρτιά που έχω εγώ, σας δείχνουν ως θετικό δείγμα» ανταπάντησε ο εξίσου έκπληκτος εργαζόμενος του ΕΟΔΥ.

Ο ένας έλεγε «θετικός» και ο άλλος «αρνητικός» χωρίς να μπορούν να βγάλουν άκρη.

Ο αστυνομικός, καθώς δεν είχε άλλη λύση, επικοινωνεί με το 401 ΓΣΝ και εξιστορεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Από το νοσοκομείο έλεγξαν και πάλι τα αποτελέσματα του τεστ λέγοντας του ότι «στα χαρτιά μας είστε αρνητικός αλλά μάλλον έκανε λάθος το εξωτερικό εργαστήριο που στείλαμε τα δείγματα. Άλλη απάντηση έδωσε σε εμάς και άλλη στον ΕΟΔΥ.

Συγγνώμη, αλλά τελικά είστε… θετικός» είπαν στον αστυνομικό ο οποίος δεν πίστευε στα αυτιά του.

Στην υπηρεσία του σήμανε συναγερμός και ευτυχώς είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, μετά το τεστ δεν είχε έρθει σε επαφή με πολίτες ή το υπόλοιπο προσωπικό και είχε κάνει κάποιες εξωτερικές δουλειές που δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των «στενών επαφών». Όλοι οι χώροι του τμήματος απολυμάνθηκαν και ο… θετικός αστυνομικός πήγε στο σπίτι του για να μπει σε καραντίνα, αφού, ευτυχώς, τα συμπτώματα του είναι ήπια.