Μπλόκο – καρμανιόλα της Τροχαίας στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής

Του Βαγγέλη Χατζημανώλη

Μπλόκο ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού είχαν στήσει άνδρες της Τροχαίας στην λεωφόρο Λαυρίου το μεσημέρι. Ο τρόπος όμως που πραγματοποιούσαν τους ελέγχους και το σημείο που επέλεξαν για να ακινητοποιούν τα οχήματα, εγκυμονούσε μεγαλύτερους κινδύνους από την έλλειψη της μάσκας!

Το σημείο ελέγχου ήταν μετά την γέφυρα του Σταυρού της Αγίας Παρασκευής, στο ρεύμα προς Παιανία. Δυστυχώς όμως οι αστυνομικοί επέλεξαν ακριβώς την διασταύρωση με την έξοδο της Αττικής Οδού, στο σημείο που οι οδηγοί, χωρίς φωτεινό σηματοδότη αλλά με προτεραιότητα, στρίβουν αριστερά προς Μεσογείων και Κλεισθένους.

Ο φακός του astinomiko.gr βρέθηκε στη διασταύρωση την στιγμή που οι άνδρες της τροχαίας είχαν  σταματήσει ένα λεωφορείο, προφανώς για να ελέγξουν τον αριθμό των επιβατών και την χρήση μάσκας. Η ορατότητα προς τα αριστερά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ουσιαστικά ήταν μηδενική. Ένας οδηγός μοτοσυκλέτας που αναγκάστηκε να βγει μετά το πλάτος του λεωφορείου ώστε να δει εάν έρχεται αυτοκίνητο, για να στρίψει, γλύτωσε το τροχαίο τελευταία στιγμή.

 

Ο οδηγός του λεωφορείου άρχισε να κορνάρει και να κάνει νοήματα στους οδηγούς δύο αυτοκινήτων που περίμεναν την σειρά τους για να στρίψουν αριστερά, όταν η λεωφόρος Λαυρίου ήταν άδεια. Ο μόνος ατάραχος ήταν ο τροχονόμος! Ταράχτηκε και αγριοκοίταξε μόνο όταν αντιλήφθηκε ότι φωτογραφίζεται η σκηνή.

Ο φόρτος εργασίας των αστυνομικών, τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, είναι πραγματικά μεγάλος.  Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που η ρουτίνα και η επαγγελματική κόπωση μπορούν να κοστίσουν ζωές. Όπως σε αυτή την περίπτωση…