Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε κτίριο στα Εξάρχεια – Εκπνέει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε κτίριο στη συμβολή των οδών Πλαπούτα και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ είναι κλειστές οι οδοι Πλαπούτα και Καλλιδρομίου.

Η επιχείρηση πραγματοποίεται από άνδρες της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς φαίνεται πως υπήρχαν πληροφορίες για ναρκωτικά. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν βγάλει ορισμένα ευρήματα.

Για την επιχείρηση και τα ευρήματα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Εν τω μεταξύ, λήγει σήμερα η προθεσμία που είχε δώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων.

Στις 20 Νοεμβρίου το υπουργείο ζητούσε την άμεση οικειοθελή απομάκρυνση από τα υπό κατάληψη κτίρια εντός 15 ημερών, καλώντας μάλιστα όσους μετανάστες διαμένουν σε αυτά να ενημερώσουν τις Αρχές και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα υπό κατάληψη κτίρια στην Αττική είναι 45 και από αυτά τα 16 είναι στα Εξάρχεια.

«Απάντηση» με συγκέντρωση στα Προπύλαια

Σε μια πρώτη αντίδραση ομάδες που έχουν καταλάβει κτήρια καλούν σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνουν «βήμα πίσω» στα τελεσίγραφα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.