Νέα στοιχεία για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Λίγο πριν πετάξουν σε θέση business class για την Ιταλία τους πέρασαν χειροπέδες. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με την βοήθεια των συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν άφησαν τους παράνομους αλλοδαπούς να κάνουν check in και στην συνέχεια να καθίσουν αναπαυτικά στην αεροπορική τους θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, το κύκλωμα τους έστελνε σε αεροδρόμιο της Ιταλίας καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που το είχε προσπαθήσει και μάλιστα το είχε καταφέρει. Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είχε στενούς δεσμούς με την γειτονική χώρα. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και τα πολλά κενά δελτία ταυτότητας Ιταλίας που ανήκουν, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, σε σειρά κλεμμένων εντύπων από τους γείτονες μας. Όμως η έρευνα των αρχών δεν έχει τελειώσει ακόμα καθώς το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να έχει διασυνδέσεις και επαφές και με άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Οι αστυνομικοί αναζητούν, και πιθανότατα θα εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης, και για έναν ακόμα άτομο ο οποίος φέρεται να «έχει κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών προς τη Γερμανία από Γερμανικό δικαστήριο».

Τα δυο μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν φρόντιζαν να δρουν σε συγκεκριμένες «πιάτσες» μεταναστών, όπως αυτή της πλατείας Κολιάτσου, να υπόσχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και γι αυτό το λόγο να αμείβονται με έξι χιλιάδες ευρώ το άτομο. Θέλοντας να διατηρήσουν την φήμη τους, και κυρίως να μην κινήσουν υποψίες, έκλειναν εισιτήρια σε γνωστές και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες κα όχι στις λεγόμενες «low cost» και φρόντιζαν οι θέσεις να είναι business class και όχι μαζί με τις… βαλίτσες στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μετά από έρευνες σε δύο σπίτια στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-16- Διαβατήρια, διαφόρων Χωρών
-20- Δελτία Ταυτότητας, διαφόρων Χωρών
-17- Προξενικές θεωρήσεις -3- Άδειες Διαμονής
-3- Δελτία αιτήσαντος ασύλου
κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων
πλήθος φωτογραφιών
-6- κινητά τηλέφωνα
χρηματικό ποσό -215- ευρώ

Από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, 18 έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.