Νέο βίντεο για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα

Ένα βίντεο που εξασφάλισαν συγγενικά πρόσωπα της 34χρονης γυναίκας, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας, είναι από χθες το βράδυ στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας και αποτελεί το τελευταίο νέο στοιχείο για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, πρόκειται για ένα μεγάλης διάρκειας βιντεοληπτικό υλικό που θα εξεταστεί καρέ – καρέ προκειμένου να εντοπιστεί, ενδεχομένως, η άγνωστη γυναίκα με το καυστικό υγρό. Πάντως, από τα βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα δεν φαίνεται κάποιο να έχει καταγράψει εκμεταλλεύσιμο υλικό παρά μόνο μερικές «σκιές» γυναικών.

Σε επίπεδο ερευνών, ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από το φιλικό, το συγγενικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

Το επόμενο ερευνητικό βήμα θα είναι να «μικρύνουν» τον κύκλο των ανθρώπων που ενδεχομένως να γνώριζαν περισσότερα πράγματα για την προσωπική ζωή της 34χρονης. «Είναι μια νέα, όμορφη κοπέλα με έντονη κοινωνική ζωή και πολλούς γνωστούς. Ίσως σε κάποιον να έχει εκμυστηρευτεί κάτι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Μέχρι το θύμα να είναι σε κατάσταση να μιλήσουμε μαζί του, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο και να κάνουμε παράλληλες κινήσεις» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στην υπόθεση.

Μεγάλη σημασία στην πρώτη μεγάλης διάρκειας επαφή που θα έχουν με την 34χρονη κοπέλα δίνουν οι αστυνομικοί καθώς θεωρούν ότι ενδεχομένως να μπορέσει να τους «δείξει» έναν δρόμο στις έρευνες τους. «Ακόμα και η πιο ασήμαντη πληροφορία ή ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου που της επιτέθηκε θα είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την φάση των ερευνών» λέει αστυνομικός που περιμένει ένα τηλεφώνημα από τους γιατρούς του Θριάσιου νοσοκομείου οι οποίοι θα του δώσουν το «πράσινο φως» για να μιλήσει με την 34χρονη.

Όσο οι ώρες περνούν, ολοένα και πιο σίγουρες εμφανίζονται οι Αρχές ότι κίνητρο της επίθεσης είναι κάποια προσωπική διαφορά του θύματος με την δράστιδα. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, εκτός από τον φυσικό αυτουργό, δηλαδή τον άνθρωπο που έριξε το καυστικό υγρό, να υπάρχει και ηθικός αυτουργός ο οποίος σχεδίασε την επίθεση» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Τέλος, από νωρίς το πρωί αστυνομικοί θα πάνε πόρτα – πόρτα, στενό – στενό και… κάμερα – κάμερα, ώστε να βρουν κάποια μαρτυρία ή εικόνα που θα τους βοηθήσει να καταγράψουν τον τρόπο που απομακρύνθηκε από τον τόπο του εγκλήματος η γυναίκα με την μαύρη μάσκα. «Ας είμαστε τουλάχιστον λίγο τυχεροί σε αυτό το κομμάτι των ερευνών» καταλήγει αστυνομικός που γνωρίζει καλά την εξέλιξη της υπόθεσης.