Ξέρουν τον εντολέα της δολοφονίας Καραϊβάζ – Ψάχνουν το κίνητρο

Διαβόητος «νονός», αρχηγός μεγάλης σπείρας εκβιαστών, που σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης, είναι σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας ο άνθρωπος που έδωσε στην εντολή για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Το όνομα του, σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr περιλαμβάνεται στην δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, και βάση της οποίας εκδόθηκαν τα δύο πρώτα εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται ο ένας ως φυσικός αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός στην δολοφονική ενέδρα της 9ης Απριλίου του 2021 στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατηγορούνται ακόμη δύο σεσημασμένοι κακοποιοί, ένας από τους οποίους στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως μέλος της συμμορίας του εντολέα της δολοφονίας Καραϊβάζ, σε μια υπόθεση εκβίασης καταστηματαρχών τον Ιούλιο το 2015.

Ο συγκεκριμένος «νονός» της νύχτας, που σύμφωνα με την δικογραφία έδωσε στην εντολή για την δολοφονία του δημοσιογράφου,  είχε πέσει και αυτός θύμα δολοφονικής ενέδρας τον Ιούλιο του 2020, από την οποία σώθηκε σαν από θαύμα με σοβαρά τραύματα.

Μέχρι και την επίθεση σε βάρος του φέρεται να ήταν συνεργάτης του επίσης δολοφονημένου «νονού» Δημήτρη Καπέ, όμως μετά την δολοφονία του ο συγκεκριμένος κακοποιός εμφανίστηκε να αναλαμβάνει όλες τις «προστασίες» που έλεγχε ο Καπές σε Αθήνα και Μύκονο.

Τώρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να φωτίσουν το κίνητρο που οδήγησε στην δολοφονική ενέδρα και τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Του Θάνου Σωτήρη