Οι κωδικοί επικοινωνίας της σπείρα ναρκωτικών στην Αγία Βαρβάρα

Είδαν και έπαθαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, να καταλάβουν τους κωδικούς επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους τα μέλη ης μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στην Αγία Βαρβάρα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παρακολούθησης τους κατέγραφαν αυτές της κωδικές εκφράσεις, έτσι ώστε στην πορεία των ερευνών να μπορούν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά, μέχρι να έλθει η ώρα της επέμβασης και των συλλήψεων.

Στην δικογραφία που υπέβαλαν τελικά στον Εισαγγελέα, έχουν καταγραφεί και οι συγκεκριμένοι κωδικοί που κατεγράφησαν από τις τηλεφωνικές τους επαφές.

Οι κωδικές λέξεις της σπείρας ναρκωτικών της Αγίας Βαρβάρας

«ένα δεκάρικο» – δέκα γραμμάρια κοκαΐνη

«μισό καθαρό» – μισό γραμμάριο κοκαΐνη

«κάτι καινούργιο» – δείγμα κοκαΐνης

«κάτι δείγματα από καινούργια μπλουζάκια» – δείγμα κοκαΐνης

«ένα εικοσιπενταράκι» – είκοσι πέντε γραμμάρια κοκαΐνη

«πενήντα ζευγάρια» – πενήντα γραμμάρια κοκαΐνη

«κάτι μάγκινα» – ποσότητα κοκαΐνης

«από αυτά τα μικρά που σας έφτιαξα» – ποσότητα κοκαΐνης

«μισό κιβώτιο με το 45» – ποσότητα κοκαΐνης

«δυο τσίπουρα» – 2 γραμμάρια κοκαΐνης

«43 εκατοστά από το πλακάκι» – 4300 ευρώ από πώληση ναρκωτικών

«200 με το 43» – 8600 ευρώ από πώληση ναρκωτικών.

Σε ότι αφορά τις τιμές που ζητούσαν από τους πελάτες του, σύμφωνα με την δικογραφία ήταν οι εξής: Κοκαΐνη 60 – 80 ευρώ το γραμμάριο, έκσταση 10 ευρώ το χάπι, χασίς 5 ευρώ το γραμμάριο και τα ηρεμιστικά χάπια, 2 ευρώ το δισκίο.

Κατά την έφοδο στα σπίτια των στελεχών του κυκλώματος και με δεδομένο ότι ήδη γνώριζαν ότι σε αυτά υπήρχαν κρυμμένες ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά, οι αστυνομικοί γκρέμισαν με βαριοπούλα μέχρι τοίχο, πίσω από τον οποίο βρέθηκαν εκτός των άλλων και 200.000 ευρώ.

Οι συνήγοροι ενός από τους κατηγορούμενους ως βασικούς διακινητές του κυκλώματος, Ιωάννης Γλύκας και Αθηνά Χαρβαλάκου, δήλωσαν στο sputnik:

«Μια δικογραφία σοβαρή, αλλά όχι δεμένη, θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες τις Ανακριτικές και Εισαγγελικές αρχές. Με την πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν  την έννοια της Εγκληματικής Οργάνωσης! Ο εντολέας μας  δηλώνει αθώος και όσο εμβαθύνουμε στην δικογραφία, διαπιστώνουμε ότι το υποστηρίζει ευπρόσωπα».

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr