Οι ληστές που είχαν ρημάξει τις πιτσαρίες – ΦΩΤΟ από την δράση τους

Μια γυναίκα ήταν το «αδύνατο σημείο» της σπείρας που είχε βάλει στο στόχαστρο της τα καταστήματα γνωστής αλυσίδας ιταλικού φαγητού αλλά και σούπερ μάρκετ.

Το astinomiko.gr παρουσιάζει λεπτομέρειες και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «οι ληστές που φορούσαν τα ρούχα τους ανάποδα» λόγω του τρόπου δράσης που είχαν επιλέξει για να μπερδεύουν τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που κράτησε από τον Οκτώβριο του 2019, όταν δηλαδή σημειώθηκε το πρώτο «χτύπημα» της συμμορίας, έγινε σαφές ότι θεωρούσαν τις πιτσαρίες της γνωστής αλυσίδας «εύκολη λεία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι δεν έβρισκαν πολλά χρήματα, ένα συγκεκριμένο κατάστημα το είχαν ληστέψει δυο φορές. «Μια γυναίκα, συγγενικό πρόσωπο των συλληφθέντων, δούλευε στο συγκεκριμένο κατάστημα, περίπου, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019 και την 1η Οκτωβρίου έγινε στόχος ληστών.

Επίσης, τον επόμενο μήνα άγνωστοι πήγαν στο κατάστημα και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους κατευθύνθηκαν στο χώρο όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο και πήραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό με τις εισπράξεις του σαββατοκύριακου» λέει αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών και του υλικού που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα.

Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ

Ένας από τους συλληφθέντες είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου και ήταν έτοιμος να επέμβει αν κάτι πήγαινε στραβά. Σε μια περίπτωση χρησιμοποίησε την σωματική του δύναμη για να απελευθερώσει έναν συνεργό του που είχε «έρθει στα χέρια» με ένα θύμα ληστείας. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ μελών της σπείρας για το συγκεκριμένο θέμα.

ΑΝΤΡΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Εγώ σου λέω, μου είχε έρθει ο Κώστας, με είχανε πιάσει από το κεφάλι, εάν δεν είχε έρθει, μπορεί και να είχα πεθάνει, τα έχανα ρε ζαλιζόμουνα εκείνη την στιγμή, γιατί με είχε πιάσει ένας από αυτούς τους γαμημένους

ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Ναι

ΑΝΤΡΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Εκεί που με πνίγανε, ξαφνικά ελευθερώθηκα

ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Ναι

ΑΝΤΡΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Σαν να ήρθε ο Θεός και με απελευθέρωσε 

Οι αστυνομικοί μελέτησαν ξανά και ξανά τα βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα των καταστημάτων. Διαπίστωσαν ότι τα μέλη της σπείρας φορούσαν μεν τα ρούχα τους ανάποδα την ώρα των ληστειών, και κανονικά κατά την διαφυγή τους, αλλά έκαναν το λάθος να φορούν… συνεχώς τα ίδια, ακόμα και στις αναρτήσεις που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, όπως λέει συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, «καταγράφηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις να φέρουν ίδια τμήματα ρουχισμού-υπόδησης».

Η σπείρα παρουσίασε και… κάμψη στην δράση της στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και αυτό έγινε διότι ένα από τα μέλη της έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης μετά από ληστεία που κατηγορείται ότι έκανε σε σούπερ μαρκετ στην περιοχή του Γαλατσίου με ένα ακόμα άτομο.