Ούτε Πανεπιστημιακή Αστυνομία ούτε “μπόνους” για τους αστυνομικούς

Ούτε μια αναφορά στα οικονομικά θέματα των ενστόλων δεν έγινε από τον Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο και σε παραγωγικούς φορείς της πόλης εξήγγειλε πολλές παροχές για τους πολίτες αλλά δεν είπε το παραμικρό για χρηματική επιβράβευση αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών. Τις προηγούμενες μέρες οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι «όσο η κυβέρνηση είναι απούσα, θα μας βρίσκει πλέον μπροστά της».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα είναι έτοιμη την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά, χρειάζεται και άλλος χρόνος εκπαίδευσης για το προσωπικό και είναι ζητούμενο η μεγαλύτερη ασφάλεια σε θέματα αποτροπής. Ζητάμε περισσότερη βοήθεια από τους πρυτάνεις όσον αφορά π.χ. στον έλεγχο στην είσοδο στα πανεπιστήμια, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Αν κάποιοι φαντασιώνονται βία και επεισόδια με το άνοιγμα των  πανεπιστημίων θα τους αποθαρρύνω. Αν χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας, μετά από αίτημα των πρυτανικών αρχών, μπορεί να το κάνει και θα το κάνει».