Ο βρώμικος πόλεμος στην Κατεχάκη – Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος!

Η επιμονή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, να κάνει με κάθε ευκαιρία αναφορά στα κυκλώματα επίορκων αστυνομικών, που επιχείρησε να σπάσει με στοχευμένες αποστρατείες και μετακινήσεις κατά τις πρόσφατες κρίσεις, μόνο τυχαία δεν είναι.

Όπως τυχαία δεν ήταν και η πολλαπλή επίθεση που δέχθηκε και ο ίδιος, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Καραμαλάκης, πριν καλά καλά ολοκληρωθούν οι κρίσεις αυτές.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ουσιαστικά από την επομένη των κρίσεων του Ιανουαρίου μπορεί να πει κανείς ότι ελέγχει το αστυνομικό σώμα, αφού μέχρι και  αυτό το χρονικό σημείο όλες τις θέσεις κλειδιά της Ελληνικής Αστυνομίας διοικούσαν αξιωματικοί που αποτελούσαν προσωπικές επιλογές του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, όπως άλλωστε γινόταν και επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συγκρούστηκε σφοδρότατα.

Χτύπησε όμως καίρια αυτά τα κέντρα διαφθοράς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Κατόρθωσε να θωρακίσει το υπουργείο του με τέτοιο τρόπο που να τελειώσει μια και καλή με τις σκευωρίες και να μην είναι η πολιτική ηγεσία του εκβιάσιμη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τον χαιρετισμό του στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, σήμερα το μεσημέρι;

Η απάντηση είναι όχι.

Διότι μπορεί «οι πρόσφατες αποστρατεύσεις να έκαναν την πλειονοψηφία των αστυνομικών να ανασάνει, διότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών μας δουλεύουν ευσυνείδητα με αγάπη και πίστη στο εθνόσημο που φέρει η στολή τους και απομονώνουν τους λίγους επίορκους», όπως τόνισε με βεβαιότητα ο Υπουργός, όμως ο πυρήνας της διαφθοράς που ο ίδιος προσπαθεί να διαλύσει, δεν είχε μόνο δύο πλοκάμια. Έχει πολύ περισσότερα και η απόφαση που επικράτησε σε πολιτικό επίπεδο «να γίνουν ήπιες κρίσεις και να τηρηθούν οι ισορροπίες», έχει δημιουργήσει πλέον πολλά και ορατά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που παρακολουθούν έκπληκτα τον βρώμικο εσωτερικό πόλεμο που ξέσπασε μετά τις κρίσεις, «παρά τις μετακινήσεις που έγιναν από τις κομβικές υπηρεσίες που ουσιαστικά ελέγχουν την λειτουργία ολόκληρης της αστυνομίας, αυτοί οι οποίοι ο ίδιος ο Υπουργός καταγγέλλει, οι ίδιοι αυτοί αξιωματικοί, έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου υπόγειο πόλεμο φθοράς των στελεχών που επελέγησαν στις πρόσφατες ανακατατάξεις στην ιεραρχία.»

Και τα όσα αναφέρουν τα στελέχη αυτά, διασταυρώνονται καθημερινά από το ρεπορτάζ στα παρασκήνια, τα οποία βράζουν από υπηρεσιακές ενέδρες και βρώμικες μεθοδεύσεις.

Η εικόνα πλέον είναι ορατή σε όλη της την έκταση αλλά και σε όλο το βάθος χρόνου κατά το οποίο σχηματίστηκε. Τα κέντρα που απεργάζονται συνομωσίες και συντηρούν την διαφθορά έχουν ονοματεπώνυμο. Και τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με …ισορροπίες.

Του Θάνου Σωτήρη