Ο Εγκέλαδος ανέβαλε τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ και έδωσε χρόνο για παρεμβάσεις

Του Θάνου Σωτήρη

Χώρο και χρόνο για πιέσεις, ζυμώσεις και παρεμβάσεις, έδωσε ο Εγκέλαδος, στις κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με την εμφάνισή του στην Αττική, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Λίγη ώρα πριν τον ισχυρό σεισμό, είχε συνέλθει το συμβούλιο κρίσεων, το οποίο –σύμφωνα με τις πληροφορίες εκείνης της ημέρας, επρόκειτο να αποστρατεύσει  και τους τέσσερις εναπομείναντες Αντιστρατήγους, και στην συνέχεια να προχωρήσει και στην διαδικασία κρίσης των Υποστρατήγων.

Όπως ήταν φυσικό, η δόνηση, και με δεδομένο ότι κανείς εκείνες τις ώρες δεν γνώριζε τις επιπτώσεις της, ανέβαλε το συμβούλιο και όλοι τέθηκαν σε επιφυλακή για της επόμενες 48 ώρες. Ακολούθησαν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και έπεται και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως όλα δείχνουν το συμβούλιο κρίσεων λογικά θα συνέλθει και πάλι την Δευτέρα ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης, ενώ αναμένεται αποστρατείες και τοποθετήσεις να ανακοινωθούν μέσα σε λίγες ώρες.

Πάντως πληροφορίες του astinomiko.gr αναφέρουν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης, λόγω του ισχυρού σεισμού, εντάθηκαν οι πιέσεις για την παραμονή ενός συγκεκριμένου Αντιστράτηγου, ως Υπαρχηγού του σώματος.