Ο επιβάτης με τα… 1.000 διαβατήρια (ΦΩΤΟ)

Πριν πετάξει για Ισπανία, του πέρασαν χειροπέδες. Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας αεροδρομίου άνοιξαν τις αποσκευές του 24χρονου Αφγανού νόμιζαν ότι βρέθηκαν σε ταξιδιωτικό γραφείο εξαιτίας των πολλών πλαστών και διαφορετικών διαβατηρίων που είχε στην κατοχή του. Ο νεαρός χθες το πρωί πήγε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην Μαδρίτη. Μάλιστα, τον περιέμεναν πως και πως και τέσσερις γυναίκες από το Αφγανιστάν στις οποίες παρέδωσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για διάφορους προορισμούς. Μεταξύ των γυναικών ήταν και δυο ανήλικα κορίτσια που περίμεναν να πετάξουν για την δική τους «γη της επαγγελίας». Ο Αφγανός τους έδωσε ταυτότητες Ρουμανίας ώστε να τις δείξουν, αν χρειαστεί, σε κάποιον αστυνομικό έλεγχο.

Κανείς τους όμως δεν είχε υπολογίσει τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα. Μόλις ο 24χρονος Αφγανός πήγε στον χώρο αναμονής των διαβατηρίων τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. «Η συμπεριφορά του έδειχνε ένα άτομο ανήσυχο και είμαστε με τα ματιά ανοιχτά για τέτοιου είδους άτομα» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τις αποσκευές τους βρήκαν πλαστά διαβατήρια για όλα τα μέρη της γης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πλαστά διαβατήρια Σιγκαπούρης, Φιλιππίνων, Χονγκ Κονγκ, Ταιβάν ακόμα και Ιαπωνίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.