Παιχνίδια με το Νόμο στη Μύκονο – “Παρακολουθούνται” κρατικοί λειτουργοί

Μια σειρά υπόγειων διαπλοκών επιχειρηματιών και κρατικών λειτουργών, στο παρασκήνιο της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους στη Μύκονο με κύριο στόχο την αυθαίρετη δόμηση, γίνεται όλο και πιο φανερή στο νησί, «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού.

Όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει στο astinomiko.gr, υπάρχει μια σειρά καταγγελιών για επίμονους και οριακά νόμιμους ελέγχους όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια μερίδα επιχειρηματιών, οι οποίες «υποστηρίζονται» από συγκεκριμένα ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν οικονομικά συμφέροντα με …άλλες μερίδες επιχειρηματιών. Η κατάσταση αυτή, που καλλιεργήθηκε στη σκιά των ελέγχων που ζήτησε η Κυβέρνηση, έχει μεταφερθεί -όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές- και στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και στο Μαξίμου, και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το τι ακριβώς συμβαίνει, χωρίς να εξαιρείται κανένας από τον έλεγχο που αναμένεται να γίνει, και θα αφορά από δικαστικούς λειτουργούς μέχρι αστυνομικούς και υπαλλήλους άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών.

Οι ίδιες πήγες ανέφεραν στο astinomiko.gr πρόσφατη εξέλιξη που αφορά τουριστική επιχείρηση στον Πάνορμο της Μυκόνου. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η ιδιοκτησία της επιχείρησής ξήλωσε τις αυθαίρετες κατασκευές που είχε αναπτύξει, και οι οποίες οδήγησαν σε σφράγιση και βαριά πρόστιμα, και στην συνέχεια ακολουθώντας τις ρυθμίσεις του σχετικού Νόμου προσέφυγε στην Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. Η απόφαση ήταν θετική για την επιχείρηση και διατάχθηκε η αποσφράγιση και η λειτουργία του καταστήματος.

Ξαφνικά όμως, αναφέρει η ίδια πηγή που έχει γνώση των στοιχείων που συγκεντρώνονται για τα «περίεργα αυτά φαινόμενα», προέκυψε παρέμβαση τόσο στην Γενική Γραμματεία όσο και στην Δημοτική Αρχή της Μυκόνου από «αρχή που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχει την εφαρμογή του Νόμου και όχι να παίρνει θέση στους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς», όπως τονίζει. Και την ίδια στιγμή ένα από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ που συμμετέχουν σε αυτό το γαϊτανάκι ανήρτησε δημοσίευμα κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματείας και της συγκεκριμένης επιχείρησης, που οι γνωρίζοντες τα τεκτενόμενα στο νησί λένε πως είναι ο βασικός ανταγωνιστής των «μεγάλων ονομάτων της διασκέδασης στη Μύκονο.

Στέλεχος της Κατεχάκη αναφέρει πως όλες αυτές οι πληροφορίες είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν, αλλά παράλληλα πως υπάρχουν παράγοντες και επιχειρηματίες της Μυκόνου οι οποίοι έχουν  εκφράσει την  πρόθεση να προχωρήσουν σε καταγγελίες και μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος σε βάρος συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών.