Παράνομοι μετανάστες με Πόρσε και στυλίστα!

Το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν ήταν τυχαίο… Είχε δυο δικά του ταξιδιωτικά γραφεία, δικό του καφέ και δικό του κουρείο στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα το ένα δίπλα στο άλλο. Μάλιστα, όλα είχαν την ίδια επωνυμία ώστε να τα αναγνωρίζουν οι υποψήφιοι «πελάτες». Αγόραζαν τα εισιτήρια, έπιναν τον καφέ τους και περίμεναν να περάσουν από τα χέρια του κουρέα για να μοιάζουν «με τουρίστες και με τις φωτογραφίες των κατόχων των κλεμμένων εγγράφων που θα χρησιμοποιούσαν». Το «πλήρες πακέτο» εξυπηρέτησης γινόταν γνωστό από στόμα σε στόμα και όλοι ήθελαν να αναλάβει το ταξίδι για τις χώρες της Ευρώπης το συγκεκριμένο κύκλωμα. Άλλωστε η μετάβαση στο αεροδρόμιο γινόταν με μια πανάκριβη και πολυτελή Πόρσε…

ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΥΣ «ΠΕΛΑΤΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΧΑΝΟΝΤΑΙ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής παρακολουθούσαν καιρό τα μέλη του κυκλώματος και είχαν αποκρυπτογραφήσει πλήρως τον τρόπο δράσης τους. Μεταξύ των «παροχών» ήταν και η επίδειξη βίντεο στους «πελάτες» από τα αεροδρόμια. «Τα μέλη του κυκλώματος κατέγραφαν με κινητά τηλέφωνα τους χώρους των αεροδρομίων ώστε οι παράνομοι μετανάστες όταν έφταναν να μην σαν… χαμένοι και να μην κινούν υποψίες. Τους έλεγαν ακόμα και που είναι οι τουαλέτες» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση.

Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΘΗΡΑ», λόγω των πολλών παράνομων μεταναστών που προσπάθησαν να φτάσουν στην Αθήνα μέσω του αεροδρομίου της Σαντορίνης, είχαν προβλέψει και τις… αναποδιές. Αν π.χ κάποιοι συλλαμβάνονταν, το κύκλωμα τους πήγαινε σε άλλο νησί, όπως Μύκονο, Ρόδο, Κρήτη και προσπαθούσε εκ νέου να τους βάλει στο αεροπλάνο.

Η ΤΑΡΙΦΑ ΚΑΙ Ο «ΓΑΛΛΟΣ»

Το ταξίδι από την Τουρκία προς την Ελλάδα κόστιζε περίπου δυο χιλιάδες ευρώ το άτομο αλλά τα πολλά λεφτά ήταν στις άλλες μετακινήσεις. Ο τιμοκατάλογος άλλαζε ανάλογα με τον τελικό προορισμό… Συγκεκριμένα, ως κυριότερες χώρες προορισμού των μεταναστών ήταν η Γαλλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

 

Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

Από Τουρκία στην Ελλάδα                        2000 ευρώ

Ιταλία δια της Βαλκανικής Οδού                2500 ευρώ

Βέλγιο                                                 4000 ευρώ

Γαλλία                                                 4000 έως 8000 ευρώ

Αυστρία                                                5000 ευρώ

Γερμανία                                              5000 ευρώ

Ιταλία αεροπορικά                                  5000 ευρώ

Ολλανδία                                             6000 ευρώ

 

Όταν οι παράνομοι μετανάστες πατούσαν το πόδι τους στην Γαλλία, κυρίως στο αεροδρόμιο Ορλί, ένα μέλος τους περίμενε και αναλάμβανε την προώθηση τους σε χώρες κυρίως της Βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαπιστώσουν την εμπλοκή του κυκλώματος σε 179 υποθέσεις παράνομης προώθησης συνολικά 373 μεταναστών και την κατάρτιση 250 πλαστών εγγράφων που κόστιζαν από 150 έως 450 το έγγραφο ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσής του.

Τέλος, λίγο πριν οι αστυνομικοί προχωρήσουν σε συλλήψεις με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Περιστέρι, Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα και Γαλάτσι, διαπίστωσαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων είχαν προετοιμάσει τα πάντα ώστε δύο μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα για την Βενετία μέσω αεροδρομίου.