«Παρέμβαση ενάντια στις ναρκομαφίες στην πλατεία Εξαρχείων» – Από indymedia

«Το βράδυ της Παρασκευής 22/11, ομάδα συντρόφων/ισσών εκδίωξε και επιτέθηκε σε γνωστούς ναρκεμπόρους της περιοχής των Εξαρχείων», αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia και υπογράφει η «Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική ομάδα ενάντια στις ναρκομαφίες και την καταστολή».

Σύμφωνα με το κείμενο:

«Η δράση μας κατάφερε έστω και για λίγη ώρα να απομακρύνει τους ναρκέμπορους – τραμπούκους από την γειτονιά που υποφέρει από τις συγκεκριμένες συμμορίες, οι οποίες με την στήριξη των μπάτσων λυμαίνονται εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή. Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα πολλές επιθέσεις σε κόσμο που περνάει απ’ την πλατεία, όπως επίσης σε συντρόφους με την απειλή μαχαιριών και όπλων ή ακόμα και σε συντρόφισσες, με άθλιες σεξιστικές συμπεριφορές, ακόμα και με (επιτυχημένες ή μη) απόπειρες βιασμών κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα Εξάρχεια έχουν βαριά αγωνιστική ιστορία καθώς έχουν αφήσει τεράστια παρακαταθήκη σε νέες γενιές αγωνιστών του κινήματος. Από την αντίσταση των Δεκεμβριανών του 44’, έως την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 73’, μέχρι και την εξέγερση του 08’, ο αναρχικός χώρος έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες στην περιοχή. Γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί η περιοχή έρμαιο στα χέρια του κράτους, των αφεντικών και των ναρκέμπορων – μαφιόζων.

Αναφορικά με τις ανώνυμες καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν (έστω και για λίγες ώρες) στο Athens indymedia. Εμείς ως αναρχικοί και ως άνθρωποι γενικότερα αρνούμαστε να απαντάμε σε ανώνυμα δημοσιεύματα που βασίζονται σε ψέματα και ασυναρτησίες, ενώ ανοιχτά υποστηρίζουν το ναρκεμπόριο και βγάζουν ‘’λάδι’’ τις συμμορίες που μαζί με τις κατασταλτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια απροσπέλαστη ζώνη, οπού επιβάλλεται το γκλομπ του μπάτσου και το μαχαίρι του ναρκέμπορου. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να απαντήσουμε συνοπτικά στην πολιτική αυτή σκέψη η οποία λειτουργεί ως ‘’πλυντήριο’’ του ναρκεμπορίου και των σεξιστικών επιθέσεων των συγκεκριμένων συμμοριών. Μια κατ’ επίφαση πολιτική σκέψη οι φορείς της οποίας δε διστάζουν, εν μέσω μιας ευρύτατης κατασταλτικής επίθεσης στο αναρχικό κίνημα, να δημοσιεύουν ρουφιανοκείμενα ‘’δίνοντας’’ αναρχικούς σε ναρκεμπόρους και μπάτσους, δημοσιεύοντας σε ποια πολιτική ομάδα θεωρούν ότι ανήκουν. Η συγκεκριμένη πολιτική , ενώ υποτίθεται πως μιλάει για αντισεξισμό, στην ουσία έμπρακτα υποβαθμίζει την θέση συντροφισσών μέσα στο κίνημα ενάντια στο ναρκεμπόριο, προωθώντας τη θέση πως οι εκδιώξεις ναρκέμπορων και βιαστών από το δημόσιο χώρο είναι υπόθεση μιας αποκλειστικά αντρικής ελίτ. Στο αναρχικό κίνημα απεναντίας, η θέση των συντροφισσών μας είναι ξεκάθαρη, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δε διστάζουν ακόμα οι συγγραφείς αυτού του κειμένου αφού μιλώντας ανοιχτά για υποστήριξη του ναρκεμπορίου, στη συνέχεια να εξισώσουν τον συρφετό των ναρκο-συμμοριών της πλατείας με τους μετανάστες εργάτες της Μανωλάδας. Από την μία άτομα που ζουν από το ναρκεμπόριο, τις φέρμες σε λιγότερο δυνατούς από αυτούς, που για αυτούς οι γυναίκες θεωρούνται αντικείμενα, που έχουν επιτεθεί σε συντρόφους που απλά τους στραβοκοίταξαν, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να επιτίθενται σεξιστικά σε γυναίκες στα στενά των Εξαρχείων. Από την άλλη οι αξιοπρεπείς ταξικοί αγώνες των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας, που δεν έσκυψαν κεφάλι, που μέτρησαν απολύσεις, ξυλοδαρμούς, σφαίρες αλλά αναμετρήθηκαν με το καθεστώς του κεφαλαίου χωρίς υποχώρηση.

Κλείνοντας, κατά την επίθεση σε 3-4 συγκεκριμένα άτομα, βρέθηκαν μεγάλες σακούλες με ναρκωτικά, οι οποίες καταστράφηκαν δημόσια στην πλατεία. Ο αγώνας ενάντια στο ναρκεμπόριο και στην καταστολή θα συνεχιστεί. Ραντεβού στους δρόμους».