Παραιτήθηκε τελικά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αλλαγές στην ηγεσία και πιθανές έκτακτες κρίσεις

Του Θάνου Σωτήρη

Αργά χθες το βράδυ υπέβαλε τελικά την παραίτησή του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Άρης Ανδρικόπουλος.

Η παραίτηση του, προκειμένου να διευκολύνει τους σχεδιασμούς και την επιλογή των στελεχών από την νέα πολιτική ηγεσία, του είχε ζητήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το απόγευμα της Τρίτης, και μετά την επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αρχηγός δεν δέχτηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να μην κληθεί  ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και κανένας άλλος από τους έξι Αντιστρατήγους του σώματος, για δεοντολογικούς λόγους, στην πρώτη σύσκεψη των Χρυσοχοΐδη, Οικονόμου, Κουμουτσάκου, με τα στελέχη της Κατεχάκη.

Ακολούθησε ανακοίνωση της πρώην Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι φήμες περί ουσιαστικής αποπομπής του Αρχηγού, που περιείχε και κατηγορίες κατά της νέας Κυβέρνησης για «ρεβανσιστικές επιθέσεις». Μια ανακοίνωση όμως που πρακτικά κατέδειξε ότι υπήρχε δίαυλος  επικοινωνίας μεταξύ Ανδρικόπουλου και Γεροβασίλη, όλες αυτές τις ώρες που εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ για τα στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την θέση του Άρη Ανδρικόπουλου αναμένεται να πάρει ο Υπαρχηγός του σώματος Μιχάλης Καραμαλάκης, ενώ αργότερα σήμερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.