Παρασκεύαζαν χασισέλαιο για “φάρμακο” – Πιάστηκε οικογένεια στη Χαλκίδα

«Έφτιαχνα χασισέλαιο, σαν φάρμακο για πρόληψη από ασθένειες»!

Αυτά τα λόγια φέρεται να είπε η 52χρονη στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας όταν έκαναν επιχείρηση στο σπίτι όπου έμενε.

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει εδώ και καιρό στους αξιωματικούς έκαναν λόγο για μια ολόκληρη οικογένεια που διακινούσε παράνομες ουσίες σε χρήστες ναρκωτικών της περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Όταν μπήκαμε στο σπίτι ρωτήσαμε την 52χρονη, αλλά και τα υπόλοιπα άτομα που ήταν μαζί της, αν υπήρχε κάτι παράνομο που θα ήθελαν να μας δηλώσουν αλλά μας απάντησαν αρνητικά. Όμως σε όλη την ατμόσφαιρα μύριζε έντονα χασίς» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την συγκεκριμένη υπόθεση μιλώντας στο astinomiko.gr.

Η 52χρονη όταν μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας προσπάθησε να αναλάβει όλη την ευθύνη για τις ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν αλλά και για το εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης το οποίο εντοπίστηκε σε μια αποθήκη.

«Είμαι χρόνια χρήστης κάνναβης και ότι βρήκατε είναι δικά μου. Εγώ φρόντιζα τα φυτά και επεξεργαζόμουν την φούντα που έβγαζαν. Επίσης, το χρηματικό ποσό των 11900 χιλιάδων ευρώ που βρήκατε είναι του γιου μου και προέρχονται από την δουλειά του».

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε όλους τους χώρους του σπιτιού και όπου και αν έψαχναν έβρισκαν ποσότητες χασίς. Συγκεκριμένα, βρήκαν μέσα στην ντουλάπα, σε συρτάρι κομοδίνου αλλά και στον… καταψύκτη.

Ειδικότερα, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν 1.456 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 174 χιλιοστόλιτρα (ml) ελαίου κάνναβης, 11.900 ευρώ και μια ζυγαριά. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αποθήκη του σπιτιού βρέθηκε αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενη από δύο λαμπτήρες, ανεμιστήρα και ανακλαστικές επιφάνειες, στην οποία εντοπίσθηκαν να αναπτύσσονται τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως (1,80) μέτρων, εμφυτευμένα σε γλάστρες. Στην αυλή βρέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως (1,80) μέτρων, καλλιεργημένα στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένεια πουλούσε το χασίς στους χρήστες αντί 15 ευρώ το γραμμάριο, με τα συνολικά κέρδη να ξεπερνούν τις 55 χιλιάδες ευρώ. Συνελήφθησαν, εκτός από την μητέρα, δυο παιδιά ηλικίας 25 και 22 ετών, και ο πατέρας ηλικίας 50 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μετά την άσκηση διώξεων και των απολογιών τους στον ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης όλων των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας και Χρύσα Χρυσαγή δήλωσαν στο astinomiko.gr: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας για την ανακριτική διαδικασία! Η κυρία Ανακρίτρια, με την σύμφωνη γνώμη της κυρίας Εισαγγελέως, επέβαλε περιοριστικούς όρους σε όλους τους κατηγορούμενους! Οι ισχυρισμοί τους ότι επρόκειτο περί ποσότητας που εξυπηρετούσε τις δικές τους ανάγκες όπως και η μικρής έκτασης καλλιέργεια έγιναν καταρχήν αποδεκτοί γι’ αυτό και αποφύγαμε το έσχατο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού! Οι κατηγορούμενοι θα τηρήσουν τους περιοριστικούς όρους και θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο».