“Περίεργη” επιτροπή για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ – Σχόλια και αντιδράσεις στην Κατεχάκη

Έντονα αλλά ταυτόχρονα και δηκτικά σχόλια, έχει προκαλέσει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η αποκάλυψη της σύνθεσης της επιτροπής η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του σώματος.

Την επιτροπή αυτή συγκρότησε ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, και μάλιστα τα μέλη της αμείβονται για κάθε συνεδρίαση, όπως αποκαλύπτουν πηγές της Κατεχάκη στο astinomiko.gr.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης, αντί μια τέτοια επιτροπή να αποτελείται από έμπειρους αξιωματικούς διαφόρων υπηρεσιών, αλλά και επιστήμονες με ανάλογη εμπειρία, έχουν τοποθετηθεί ο Προσωπάρχης του Αρχηγείου του οποίου το αντικείμενο είναι οι μεταθέσεις, οι μετακινήσεις και οι αποστρατείες των αστυνομικών, η υπασπιστήριά του, οι υπασπιστές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διευθύντρια του ΚΕΜΕΑ, επιλογή και αυτή του πρώην Υπουργού Γιάννη Οικονόμου, ιδιώτες που εργάστηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο του πρώην Υπουργού, και ένας αξιωματικός από την Διεύθυνση Νομοθεσίας του Αρχηγείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής αυτής αναφέρουν πως συνεδριάζουν κάθε ημέρα σε χώρο του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, και πως η αμοιβή τους για κάθε συνεδρίαση είναι 60 ευρώ.

Οι  συζητήσεις στους διαδρόμους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πάντως είναι έντονα δηκτικές σε ότι αφορά τις γνώσεις των μελών της συγκεκριμένης επιτροπής για ένα αντικείμενο τόσο πολύπλοκο και εξειδικευμένο, όπως οι δομικές αλλαγές στον κορμό του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και γενικότερα των κεντρικών υπηρεσιών της, σε σημείο που πλέον περνά από χείλη σε χείλη ως αστείο ο χαρακτηρισμός, αναδιάρθρωση των «60 ευρώ»!!!

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η ιδέα για την συγκεκριμένη σύνθεση ήταν του Προσωπάρχη του Αρχηγείου και του υπασπιστή του πρώην Υπουργού Γιάννη Οικονόμου.

Του Θάνου Σωτήρη