Περίεργη κλοπή όπλου από φρουρό του Πρωθυπουργού στα Εξάρχεια

Του Θάνου Σωτήρη

Μια ιδιαίτερά περίεργη υπόθεση κλοπής όπλου από αστυνομικό, και μάλιστα της προσωπικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απασχολεί από το απόγευμα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θύμα της καταγγελθείσας κλοπής μία Υπαστυνόμος που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου της Κυβέρνησης, στο τμήμα που είναι αρμόδιο με την επιτήρηση του χώρου όπου πρόκειται να κινηθεί ο Πρωθυπουργός.

Η Υπαστυνόμος, μαζί με έναν Ανθυπαστυνόμο συνάδελφό της, οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, και ενώ ήταν σε υπηρεσία, βρέθηκαν στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου λίγο μετά τις δυόμιση  το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr τα μέτρα αυτά αφορούσαν την μετακίνηση του Πρωθυπουργού στην Βουλή, όμως δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθεί εάν αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν και το συγκεκριμένο σημείο.

Οι δύο αστυνομικοί στάθμευσαν το υπηρεσιακό όχημα στο σημείο αυτό και το εγκατέλειψαν, κάτι που είναι απαγορευτικό κατά κανόνα για υπηρεσιακά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία σύμφωνα με τις πάγιες διαταγές δεν τα αφήνουν ποτέ αφύλακτα.

Αργά το απόγευμα η Υπαστυνόμος τηλεφώνησε στην υπηρεσία της και ανέφερε ότι άγνωστος, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος παραβίασης, αφαίρεσε από το αυτοκίνητο την τσάντα της, μέσα στην οποία είχε και το υπηρεσιακό της πιστόλι! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων που διενεργεί την προανάκριση, η Υπαστυνόμος ανέφερε την κλοπή τρεις ώρες αφού την διαπίστωσε, και αφού το υπηρεσιακό όχημα είχε μείνει παρκαρισμένο και αφύλακτο, για διάστημα περίπου μίας ώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αξιωματικός της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ανέφερε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με τον συνάδελφό της αναζητούσαν τους δράστες της κλοπής!!

Την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη και πως εξαφανίσθηκε το όπλο της Υπαστυνόμου έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, ενώ παράλληλα για την εξέλιξη της έρευνας ενημερώνεται και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.