Περισσότερους από 900 εκδρομείς γύρισε πίσω η Τροχαία στα διόδια

Οι έλεγχοι της Τροχαίας για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός νομού στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών «έστειλαν» πίσω στην Αθήνα δεκάδες κορονο-εκδρομείς που επιχείρησαν να ταξιδέψουν εκτός λεκανοπεδίου χωρίς βάσιμη αιτιολογία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, που εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής (23/4) έως και την ίδια ώρα της Μεγάλης Δευτέρας (26/4) 36.119 οχήματα εξήλθαν από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου και άλλα 35.237 μπήκαν στο λεκανοπέδιο. Στους ελέγχους που έγιναν, βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις ενώ 755 οχήματα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Αντίστοιχα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας βγήκαν 45.961 οχήματα και εισήλθαν 45.892. Στους ελέγχους της Τροχαίας βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις ενώ 168 οχήματα αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Συνολικά το τριήμερο έκαναν αναστροφή 923 οχήματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι έλεγχοι της Αστυνομίας τόσο στις εισόδους όσο και τις εξόδους των πόλεων, θα είναι εντατικοί και πολύ αυστηροί καθ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις χωρίς λόγο από την πρωτεύουσα προς την περιφέρεια.