Πετροπόλεμος και δακρυγόνα για τον κορωνοϊό – Μάχη στην Αγία Παρασκευή

Επεισόδια με φωτιές σε κάδους, πετροπόλεμο και ρίψεις δακρυγόνων ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην «πάνω πλατεία» της Αγίας Παρασκευής, στην οδό Αγίου Ιωάννου.

Αιτία η συγκέντρωση εκατοντάδων νεαρών στην πλατεία, η οποία αποτελεί στέκι της νεολαίας από πολλές περιοχές της Αττικής και στην οποία μάλιστα λειτουργούν μικρά καταστήματα που πουλούν ποτά σε πλαστικά ποτήρια «στο χέρι», αφού οι πελάτες τους κάθονται στην πλατεία και όχι σε καταστήματα που υπάρχουν εκεί.

Από την πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, η συγκεκριμένη πλατεία γέμισε από κόσμο, σε σημείο μάλιστα που δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής εγκάλεσε τον Δήμαρχο με ανάρτησή του στο facebook.

‘Έτσι και χθες συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 300 άτομα στην πλατεία, κάτι που προκάλεσε αρχικά την επέμβαση ομάδων της ΔΙ.ΑΣ, που ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους νεαρούς όταν τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, βάση της απαγόρευσης συγκέντρωσης άνω των 10 ατόμων.

Κάποια από αυτούς άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και η κατάσταση κλιμακώθηκε σε σημείο που το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έστειλε διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους νεαρούς.

Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος με πετροπόλεμο από την πλευρά των νεαρών και χημικά από την πλευρά της Αστυνομίας μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.