«Πνίγηκαν» στην κακοκαιρία Θάσος – Ολυμπιάδα

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο, ενώ το νησί έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να διαπιστώσουν τις τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί από τα έντονα φαινόμενα.

Στην Ολυμπιάδα έφτασαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ. Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Αυτή την ώρα διεξάγεται σύσκεψη, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές.

Στη Θάσο έχουν μεταφερθεί οχήματα του στρατού για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης, βράχων και φερτών υλικών και να συνδράμουν στην αποκατάσταση των υποδομών.

Η Πυροσβεστική, μετέφερε τέσσερα άτομα σε ασφαλές σημείο, καθώς είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν κυρίως το νότιο τμήμα του νησιού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρέθηκε στο διάβα τους, ενώ πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι σε οικισμούς όπου το νερό μπήκε στα σπίτια.