Πορεία Γρηγορόπουλου: Ένταση σε Εξάρχεια και Πάτρα

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, όπου μετά από την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στις οδούς Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Οι αστυνομικοί “απάντησαν” με χρήση χημικών.

Ένταση προκλήθηκε και στην οδό Μαυρομιχάλη.

Στη διάρκεια της πορείας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 4.000 άτομα, αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σε πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης φαινόταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με λεζάντα που έγραφε “Απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες”.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Και στην Πάτρα

“Βροχή” από μολότοφ και φωτοβολίδες έπεσε στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τα έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που διοργανώνουν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε ένα μπαλκόνι, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό.