Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες, προβλέπεται για την Τρίτη, με εξασθένηση από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος, με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από τα βορειοανατολικά, με ένταση 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Θρακικό Πέλαγος έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 08 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Κρήτη από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Από το βράδυ, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βορειοανατολικοί, με ένταση τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, βαθμιαία στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ