Προσχεδιασμένη η επίθεση στο Ρέντη – Είχαν κρυμμένα πυρομαχικά στο γήπεδο

Προμελετημένη και καλά οργανωμένη ήταν η δολοφονική επίθεση των 150 χούλιγκαν στο Ρέντη, εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ο αστυνομικός που δέχθηκε στο πόδι ναυτική φωτοβολίδα εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, που έχουν αναλάβει τις έρευνες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που επεξεργάστηκαν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ομάδα των χούλιγκαν που πραγματοποίησε την επίθεση την είχαν προσχεδιάσει και μάλιστα είχαν κρύψει, σε προηγούμενο χρόνο, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε κάποιο χώρο του σταδίου «Μελίνα Μερκούρη». Και αυτό γιατί έγινε πολύ προσεκτικός έλεγχος κατά την διάρκεια της εισόδου των οπαδών στο «πέταλο» αφού υπήρχε η εκτίμηση, ιδίως μετά τα επεισόδια στον Βόλο, πως πιθανόν να επιχειρούσαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Η εκτίμηση τους αυτή ενισχύεται, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, από το γεγονός πως μετά τις συλλήψεις των 425 οπαδών, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του γηπέδου ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας όλα αυτά τα αντικείμενα τα ξεφορτώθηκαν οι δράστες όταν μετά την επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού είδαν πως οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν την συγκεκριμένη θύρα και είχαν εγκλωβιστεί. Ειδικά για τις κουκούλες και τα καμένα ρούχα, οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως οι δράστες θέλησαν να εξαφανίσουν χαρακτηριστικά που πιθανόν είχαν καταγραφεί από κάμερες εντός και εκτός γηπέδου.

Γι’ αυτόν το λόγο συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ξεκινήσει από το πρωί την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ιχνών πυρίτιδας από τα χέρια και τα ρούχα, από όλους τους κρατούμενους στην Διεύθυνση Μεταγωγών, ενώ αναμένεται να ληφθούν και δείγματα γενετικού υλικού. Παράλληλα αναζητούνται στοιχεία από όλες τις κάμερες εντός και εκτός γηπέδου προκειμένου να ταυτοποιηθούν αυτοί που εκτόξευσαν ναυτικές φωτοβολίδες σε ευθεία βολή, έτσι ώστε να εντοπιστεί και αυτός που τραυμάτισε τον αστυνομικό των ΜΑΤ.

Του Θάνου Σωτήρη