Πρόλαβαν ένοπλη απόδραση στην Κέρκυρα – Η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες

Του Θάνου Σωτήρη

Ομαδική απόδραση ενόπλων ισοβιτών πρόλαβε στο παρά πέντε η Ελληνική Αστυνομία. Σε μία αιφνιδιαστική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και ομάδα της ΕΚΑΜ, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε τοίχους πιστόλια με σιγαστήρα, σφαίρες, καθώς και ποσότητες ναρκωτικών, αυτοσχέδια όπλα και ρόπαλα.

Η επιχείρηση αυτή ήταν το αποτέλεσμα πληροφοριών που είχε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με τις οποίες ομάδα αλλοδαπών βαρυποινιτών στις φυλακές της Κέρκυρας οργανώνουν ομαδική απόδραση και μάλιστα έχουν κατορθώσει να προμηθευτούν και όπλα τα οποία κρύβουν σε κάποια από τις πτέρυγες.

Όπως ήταν φυσικό οι πληροφορίες αυτές ενεργοποίησαν άμεσα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από την στιγμή μάλιστα που ανέφεραν επίσης ότι η απόδραση είχε προγραμματιστεί για κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Έτσι πραγματοποιήθηκε η έφοδος από την ΕΚΑΜ αργά χθες το βράδυ, ερευνήθηκαν όλα τα κελιά, ενώ παράλληλα με ειδικό ανιχνευτή μετάλλων οι αστυνομικοί σάρωσαν όλους τους χώρους των φυλακών, μέχρι που βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε τοίχους κοινόχρηστων χώρων δύο πιστόλια, γεμιστήρες με σφαίρες και έναν σιγαστήρα!

Βάση των πληροφοριών της ΔΑΕΕΒ αλλά και άλλων στοιχείων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της πολύωρης έρευνας, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί βαρυποινίτες, ενώ τώρα η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν τα πιστόλια και οι σφαίρες στα χέρια των κρατουμένων, και φυσικά ποιοι τους τα προμήθευσαν και με την βοήθεια ποιων!

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση:

Βραδινές ώρες χθες (05-09-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-09-2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο πτέρυγες (κοινόχρηστους χώρους και κελιά) του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης και της Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων-πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο

Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο

Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (8) έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.