Πρόσωπο κλειδί για την δολοφονία του Μιχάλη – Τι ψάχνει η Ασφάλεια

Έναν γεροδεμένο άνδρα, ο οποίος φορούσε κόκκινο μπλουζάκι και μαύρο κράνος, προσπαθούν να αναγνωρίσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, από τους Κροάτες χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεμπ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι αστυνομικοί θεωρούν το συγκεκριμένο πρόσωπο, κλειδί για την υπόθεση αυτή, αφού από την ανάλυση όλων των βίντεο που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν από την μοιραία για τον 29χρονο μικρή χρονική περίοδο, ελπίζουν πως θα είδε ή θα μπορέσει εκ των υστέρων να θυμηθεί κάτι, που θα αποτελέσει στοιχείο για να φωτιστεί το πρόσωπο του δράστη.

Ο άνδρας με το κόκκινο μπλουζάκι προέκυψε για τους αναλυτές της Ασφάλειας από την προσεκτική μελέτη όλων των βίντεο που συγκέντρωσαν, τόσο από σταθερές κάμερες ασφαλείας, όσο και από υλικό κινητών τηλεφώνων που είτε δημοσιοποιήθηκαν στα social media, είτε συγκέντρωσαν οι ίδιοι κατά την προανάκριση. Το σύνολο αυτού του οπτικού υλικού πέρασε από ψηφιακή επεξεργασία στα εργαστήρια της  Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έτσι ώστε να καθαρίσουν και να μεγεθυνθούν τα επίμαχα στιγμιότυπα.

Τρία από αυτά, που κατεγράφησαν λίγα λεπτά πριν και λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ της μοιραίας νύχτας, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών που τα ανέλυσαν καρέ καρέ. Στο πρώτο έχει καταγραφεί μια μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ οι οποίοι προφανώς εκείνη την στιγμή αντιλαμβάνονται πως οι Κροάτες έχουν φτάσει πίσω πότο γήπεδο, και τρέχουν προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Κιουτάχειας. Σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και ο Μιχάλης Κατσουρής. Ακολουθούν  συμπλοκές που διαρκούν μερικά λεπτά, με ρίψεις φωτοβολίδων, μολότοφ και αντικειμένων. Στο δεύτερο βίντεο αποτυπώνεται η ίδια ομάδα οπαδών της ΑΕΚ να επιστρέφουν τρέχοντας και καταδιωκόμενοι από Κροάτες προς την είσοδο του γηπέδου. Και σε αυτό το βίντεο διακρίνουν το 29χρονο θύμα να τρέχει έχοντας δίπλα του τον άνδρα με το κόκκινο μπλουζάκι. Ξαφνικά ένας Κροάτης τους προλαβαίνει και χτυπά στην πλάτη τον Μιχάλη Κατσουρή με ένα στειλιάρι. Παρόλο το χτύπημα συνεχίζει να τρέχει και φαίνεται να ξεφεύγει, μαζί με τους υπόλοιπους οπαδούς, από τους Κροάτες.

Στο τρίτο βίντεο,  ο 29χρονος καταγράφεται πλέον όταν οι Κροάτες έχουν αποτραβηχθεί, έξι λεπτά μετά τις έντεκα, να περπατάει μόνος του και σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο ίδιος διαπιστώνει πως έχει τραύμα που αιμορραγεί στο αριστερό του χέρι. Φαίνεται να βγάζει το κράνος του, να κοιτάει το χέρι του και στην συνέχεια να συνεχίζει να περπατά΄ μέχρι το περίπτερο της οδού Φωκών, όπου και κατέρρευσε, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που του κόστισε και την ζωή του.

Ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την λεπτομερή μελέτη όλου αυτού του οπτικού υλικού, πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλα τα σημεία που κατέγραφαν οι συγκεκριμένες κάμερες, μίλησαν με τους επικεφαλής των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗ για τα σημεία που έγιναν οι συμπλοκές στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, μελέτησαν την Ιατροδικαστική έκθεση, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο άτυχος 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ πρέπει να δέχθηκε την μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του αριστερού μπράτσου ελάχιστο χρόνο πριν εμφανιστεί να τρέχει κυνηγημένος από τους Κροάτες χούλιγκαν. Ίσως και οριακά πριν τον «πιάσει» η δεύτερη κάμερα που τρέχει μαζί με τον άνδρα με το κόκκινο μπλουζάκι και δέχεται το χτύπημα με το στειλιάρι στην πλάτη.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρούν πως ο συγκεκριμένος άνδρας που ήταν δίπλα του στο συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα θα είδε κάτι που θα μπορέσει να βοηθήσει στην έρευνα για την αποκάλυψη του σημείου που έγινε ο τραυματισμός και κατ’ επέκταση να οδηγήσει, πιθανόν, τους αστυνομικούς και στον δράστη.

Παράλληλα με αυτή την έρευνα βέβαια, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα οι εργαστηριακές αναλύσεις όλων των γενετικών ιχνών και δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν σε αντικείμενα, ρούχα και παπούτσια, ρόπαλα, φωτοβολίδες αλλά και δύο μαχαίρια, τα οποία βρέθηκαν στα σημεία των συγκρούσεων πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν παράλληλα και δείγματα γενετικού υλικού απ’ όλους τους συλληφθέντες, τους τραυματίες Έλληνες, και φυσικά και από το σώμα του Μιχάλη Κατσουρή, τα οποία θα αναλυθούν συνδυαστικά έτσι ώστε να αποκαλυφθεί οποιαδήποτε επαφή μεταξύ μελών των αντίπαλων ομάδων. Πολλά από τα αντικείμενα αυτά, κυρίως ρόπαλα και καδρόνια, έχουν ίχνη αίματος και γενετικού υλικού, στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση δραστών με συγκεκριμένα θύματα ξυλοδαρμού.

ΠΗΓΗ: Realnews – Θάνος Σωτήρης