Πρόταση εισαγγελέα για XA – 13 χρόνια για το «διευθυντήριο» – Ισόβια για Ρουπακιά

Aντιμέτωπη με τις ανώτερες προβλεπόμενες ποινές είναι πλέον η «διευθυντική ομάδα» και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που δεν έλαβαν ελαφρυντικό.

Στις 11:10 το πρωί της Τρίτης , ανέβηκε η έδρα με σκοπό τη συνέχιση της δίκης.  Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία άρχισε να αναπτύσσει την πρότασή της επί των ποινών.

Την κάθειρξη σε ποινή 13 ετών πρότεινε για το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Η. Κασιδιάρη, Γ. Λαγό, Γ. Γερμενή, Η. Παναγιώταρο και Αρτ. Ματθαιόπουλο

Επίσης, για όσους κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση εισηγήθηκε κάθειρξη 7 ετών για όσους δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και 5 έτη σε εκείνους που αναγνωρίστηκαν κάποια ελαφρυντικά. (Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Μίχος, Αρβανίτης).

Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπάκιας  η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια, όπως ήταν αναμενόμενο.

Για τον Γιάννη Καζαντζόγλου, άμεσο συνεργό -συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά- στην ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και στους υπόλοιπους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Άγγο, Καλαρίτη, Μιχάλαρο, Πατέλη Κομιανό, Κορκοβίλη, Σταμπέλο, Τσαλίκη, Αθ. Τσορβά και Ν. Τσορβά η εισαγγελική πρόταση ζητά κάθειρξη 8 ετών. Υπενθυμίζεται ότι στους παραπάνω καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά από το δικαστήριο.

Στους τρεις καταδικασθέντες για απλή συνέργεια που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ζητείται κάθειρξη 6 ετών στον καθένα.

Για τους κατηγορούμενους στην επίθεση εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων η εισαγγελέας πρότεινε ποινές από 7 έως 10 χρόνια και για την επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ από 5 έως 6 χρόνια.

Η διαδικασία σήμερα προβλέπει μετά την εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου, να  τοποθετηθούν οι δικηγόροι υπεράσπισης, ακολούθως θα αποσυρθεί το δικαστήριο για να ανακοινώσει τις ποινές. Μετά εκ νέου η εισαγγελέας θα προτείνει την συγχώνευση των ποινών και με ανάλογη πορεία θα αποφασίσει το δικαστήριο τη συνολική ποινή για κάθε κατηγορούμενο.

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr