Πως δρούσε η σπείρα των οικιακών βοηθών από την Γεωργία

Μια από τις πιο γνωστές και παλιές αριστοκρατικές οικογένειες της Κηφισιάς ήταν το ένα από τα τέσσερα θύματα της σπείρας Γεωργιανών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr.

Τα μέλη της φαίνεται ότι βρήκαν τον τρόπο να μπουν στο αρχοντικό σπίτι χρησιμοποιώντας για «δούρειο ίππο» μια από τις γυναίκες που παρουσιάστηκε σαν οικιακή βοηθός και ήταν η σύντροφος μέλους της σπείρας.

«Στην αρχή η οικιακή βοηθός εξαφάνιζε σιγά σιγά κάποια κοσμήματα και καθώς ο καιρός περνούσε και αποκτούσε πλήρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας, προχωρούσαν στη δεύτερη φάση» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Σε κανένα χτύπημα δεν υπήρξε κάποια παραβίαση πόρτας ή μπαλκονόπορτας και έτσι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η εισβολή στα σπίτια γινόταν με… κανονικό κλειδί που είχαν αντιγράψει.

Το επόμενο θύμα της σπείρας ήταν από τα πιο άτυχα καθώς η «οικιακή βοηθός» κατάλαβε γρήγορα ότι υπήρχαν πολλά λεφτά και κοσμήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού κατήγγειλαν στις αρχές ότι τους είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα αξίας 130 χιλιάδων ευρώ. Το τρίτο θύμα ήταν ένας πιλότος που λόγω του επαγγέλματος του έλειπε συχνά από το σπίτι και αυτό έδινε την ευκαιρία στην «οικιακή βοηθό» να ψάχνει με την ησυχία της και να γνωρίζει αν και πού υπήρχαν χρήματα και χρυσαφικά. «Στη συνέχεια, τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τιμαλφή αποστέλλονταν σταδιακά στη χώρα καταγωγής τους μέσω μεταφορικών εταιρειών ή καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων, αφού πρώτα τα αποθήκευαν προσωρινά στις οικίες των γυναικών μελών της σπείρας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η πληροφορία είχε φτάσει εδώ και καιρό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και έκανε λόγο για μια σπείρα Γεωργιανών που είχε «αδυναμία» σε μεγάλα χρηματικά ποσά. Από την έρευνα που έκαναν κατέληξαν σε ένα από τα μέλη που ήταν παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για κλοπές. «Αν και όλα τα χτυπήματα τους ήταν στα βόρεια και τα νότια προάστια, οι συλληφθέντες έμεναν και κινούνταν στην Αθήνα. Συγκεντρώσαμε τους φακέλους των υποθέσεων για να δούμε αν υπήρχαν κοινά στοιχεία και στη συνέχεια προχωρήσαμε στην ταυτοποίηση και την σύλληψη τους» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός της Ασφάλειας.

Συνολικά συνελήφθησαν «τρεις άντρες ηλικίας 31, 42 και 46 ετών και μία γυναίκα 35 ετών ως μέλη της. Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και έτερη αλλοδαπή, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται».

Οι συλληφθέντες, που ήταν τελείως αρνητικοί απέναντι στους αστυνομικούς, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους καθώς δεν αποκλείεται να έχουν εμφανιστεί και αλλού σαν… «οικιακοί βοηθοί» για να «καθαρίσουν» σπίτια.