Πως εντοπίστηκαν οι ανήλικοι δράστες του ξυλοδαρμού στην Ομόνοια

Μια πληροφορία που έφτασε αργά το μεσημέρι στην Ασφάλεια Αττικής ήταν αυτή που οδήγησε στον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο ανήλικων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή στο μετρό του Συντάγματος.

Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, συνελήφθησαν έξω από το σπίτι τους στο Περιστέρι ενώ οι έρευνες των αστυνομικών θα συνεχιστούν όλη την νύχτα.

Μαζί τους κατηγορείται και ένας Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, σύμφωνα με την δικογραφία, και γνώριζε ότι ήταν οι δράστες της επίθεσης και δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του, και μάλιστα τους επισκέφτηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών όταν συνελήφθησαν.

“Πρέπει να κάνουμε πολλές ανακριτικές ενέργειες μέχρι το πρωί που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων. Η δικογραφία πρέπει να είναι πλήρης γιατί μπορεί αυτό για το οποίο κατηγορούνται να είναι εξαιρετικά βίαιο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δύο παιδιά”, έλεγε στο astinomiko.gr αξιωματικός της Ασφάλειας. Κομβικό σημείο για την υπόθεση θα είναι βέβαια και η αναγνώριση τους από το θύμα της επίθεσης.

Τα δύο παιδιά κρατούνται και παραμένει άγνωστο αν θα καταθέσουν στους αστυνομικούς ή θα θελήσουν να δώσουν εξηγήσεις στην δικαιοσύνη όπου αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την υπόθεση αυτή

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.