Ρέντη: Έπιασαν τον δράστη – στα ίχνη του οργανωτή της επίθεσης στα ΜΑΤ

Άμεσα απέδωσε καρπούς η τολμηρή κίνηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττική Αστέριου Μαντζιώκα, να αποκλείσει το «πέταλο» του σταδίου στο Ρέντη και να προσαγάγει το σύνολο των οργανωμένων οπαδών, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31 χρόνων αστυνομικού των ΜΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα.

Η βεβαιότητα των στελεχών της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας Αττικής πως ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες ήταν και οι δράστες της επίθεσης αποδείχθηκε σωστή και μετά από την πρώτη σειρά καταθέσεων που έλαβαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, ταυτοποιήθηκε ένας 18χρονος ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε πως η επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη από προηγούμενη μέρα.

Ο δράστης κατέθεσε πως η ομάδα των 150 γνώρισε την ακριβή ώρα που θα έβγαιναν από το γήπεδο και πως κατά την έξοδό τους τους περίμεναν άλλοι οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι τους προμήθευσαν με τις φωτοβολίδες και τις βόμβες μολότοφ. Ο ίδιος ομολογεί στην κατάθεσή του, εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών της διμοιρίας και την είδε να «καρφώνεται» στο πόδι του Αρχιφύλακα.

Οι έρευνες από πλευράς Ασφάλειας δεν έχουν σταματήσει με τον εντοπισμό του δράστη αλλά συνεχίζονται αφού υπάρχουν ήδη στοιχεία και για άλλα άτομα που συμμετείχαν στην άγρια επίθεση κατά των διμοιριών των ΜΑΤ, για αυτούς που τους προμήθευσαν με τα πυρομαχικά, αλλά και  για τον άνθρωπο που οργάνωσε όλη αυτή την επιχείρηση των χούλιγκαν.

Για την σημαντική αυτή επιτυχία στην αντιμετώπιση της ομαδικής βίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που κατάφερε πολύ γρήγορα  -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών  οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο.»

Του Θάνου Σωτήρη