Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα (19/5), στις 03:23 στην Εύβοια και ο οποίος έγινε αισθητή στην Αττική, 3 χιλιόμετρα ανατολικά από το χωριό Προκόπι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου EMSC, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 16,9 χλμ.
Ο σεισμός ήρθε σε συνέχεια μίας αλλεπάλληλης σεισμικής ακολουθίας, που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και ακολουθήσε καθόλη την διάρκεια της Κυριακής μέχρι το απόγευμα όπου είχαν εκδηλωθεί 28 σεισμοί μεταξύ 4 – 4,4 Ρίχτερ και όλοι με μικρό εστιακό βάθος.
Κλειστά τα σχολεία λόγω του σεισμού
Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
Υπήρξαν ρωγμές και υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στο Προκόπι Εύβοιας, αλλά και στο μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.
Σήμερα με εντολή του δημάρχου του Μαντουδίου παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία προκειμένου να γίνουν έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών και να διαπιστωθεί η καταλληλότητας των κτιρίων.