Σε λάθος παραλήπτη η βόμβα που είχε στόχο αξιωματικό των ΟΠΚΕ!

Σε λάθος “στόχο” τοποθέτησαν τελικά τα μέλη της ομάδας “Αντάρτες Εκδίκησης”, τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου στην πυλωτή πολυκατοικίας στα Μελίσσια.

Σύμφωνα με το κείμενο ανάληψης ευθύνης που ανήρτησαν χθες στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης indymedia, στόχος τους ήταν Υπαστυνόμος των ΟΠΚΕ ο οποίος ήταν επικεφαλής ομάδας που συνόδευε στο γραφείο Ανακρίτριας αναρχικό ο οποίος συνελήφθη για ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα, και επιχείρησε να του αρπάξει το υπηρεσιακό πιστόλι ενώ τα χέρια το ήταν δεμένα με χειροπέδες μπροστά.

Η απόπειρα αυτή του αναρχικού αποτέλεσε αντικείμενο νέας δικογραφίας σε βάρος του, και αυτός -σύμφωνα με το κείμενο ανάληψης ευθύνης- ήταν ο λόγος της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος αποτελούνταν από μασούρι δυναμίτιδας, την επόμενη κιόλας ημέρα.

Η τοποθέτηση του μηχανισμού δεν ανακοινώθηκε ποτέ από το Γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ ή το αντίστοιχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και η υπόθεση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αφού θεωρήθηκε πως επρόκειτο είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών είτε για επίθεση προσωπικής αντεκδίκησης. Και αυτό γιατί στην συγκεκριμένη πολυκατοικία αλλά και στα γύρω κτήρια δεν διαμένει κανένας που θα μπορούσε να θεωρηθεί “στόχος” τρομοκρατικής ενέργειας ούτε και αστυνομικός.

Πλέον οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας που μελέτησαν το κείμενο ανάληψης ευθύνης είναι βέβαιοι πως στην …βιασύνη τους τα μέλη της αναρχικής ομάδα έκαναν λάθος και τοποθέτησαν τον μηχανισμό σε πολυκατοικία που διαμένουν ανύποπτοι πολίτες, αφού ο αξιωματικός των ΟΠΚΕ που είχαν ως στόχο διαμένει σε εντελώς διαφορετική περιοχή της Αττικής.

Του Θάνου Σωτήρη