Σκοπιά στο κτήριο της ΓΑΔΑ με μπλε στολές κάνουν οι “πανεπιστημιακοί αστυνομικοί”

Σε ανώτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα φαίνεται πως έχει αναβαθμιστεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι την φρούρηση του Αστυνομικού Μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, έχουν αναλάβει τα μέλη των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οι νεοπροσληφθέντες Ειδικοί Φρουροί της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας δηλαδή!

Πέραν των αστείων τώρα, η αδυναμία της υπηρεσίας αυτής να εκτελεί τα καθήκοντά της μέσα στα Πανεπιστήμια για τους λόγους που έχουμε αναλύσει πολλάκις στο astinomiko.gr, οδήγησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να τους χρησιμοποιεί σε άλλα καθήκοντα, μεταξύ των οποίων και η φρούρηση της ΓΑΔΑ, έτσι ώστε να εξοικονομείται προσωπικό από τους παλαιότερους και έμπειρους Ειδικούς Φρουρούς για περιπολίες και άλλες επιχειρησιακές ανάγκες.

Έτσι οι “πανεπιστημιακοί αστυνομικοί” βγάζουν τα πράσινα μπλουζάκια και τα γκρί παντελόνια, φορούν την κλασσική υπηρεσιακή φόρμα, περνούν στην ζώνη τους πιστόλι και αναλαμβάνουν υπηρεσία σκοπού.

Όπως καταφέραμε να αλιεύσουμε οι περισσότεροι από τους “πανεπιστημιακούς αστυνομικούς” που εκτελούν υπηρεσία φρουράς στο ΑΜΑ, είναι αυτοί που δήλωσαν και εντάχθηκαν στις ομάδες που επρόκειτο να τοποθετηθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, και ουδέποτε …πλησιάσαν σε αυτό!

Του Θάνου Σωτήρη