Σοβαρό τροχαίο για τον Mr. Ζαγόρι

Σε σοβαρό τροχαίο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν, ενεπλάκησαν ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ζαγόρι» και η σύζυγός του Καρολίνα, όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε σε παράδρομο της Ιονίας Οδού, στο 80ο χιλιόμετρο του Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι αιτία του τροχαίου ενδέχεται να είναι το πίσω αριστερό λάστιχο που έσκασε, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του στην Τροχαία. Μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr, είπε χαρακτηριστικά:

«Έτρεχα με αρκετά χιλιόμετρα, 150-160. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε κάποιος να επιβιώσει με άλλο αυτοκίνητο. Πραγματικά έκανε και το κάτι παραπάνω από αυτό που θα έκανε ένα οποιοδήποτε όχημα. Δύο πράγματα λέω. Πρώτον, είναι προφανώς θέλημα Θεού ότι επιζήσαμε, πρώτα από όλα. Το δεύτερο είναι το αυτοκίνητο -και το λέω αυτό γιατί στην πτώση που είχαμε όταν έσκασε το λάστιχο φύγαμε από τον δρόμο και πέσαμε σε γκρεμό 20 μέτρων- δεν είναι και λίγο. Η τσιμεντοκολώνα καρφώθηκε στο αυτοκίνητο και μπήκε μέσα στο κάθισμα. Δηλαδή πέρασε στα τρία εκατοστά από τα πόδια μου. Θα μπορούσε αυτό να ήταν 5 εκατοστά πιο πέρα και θα ήταν καθοριστικό. Ο Θεός μόνο…».

Ο Βασίλης Χήτος ανήκει στην τρίτη γενιά μιας από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας. Είναι εγγονός του Γιάννη Χήτου, του ανθρώπου που ξεκίνησε να εμφιαλώνει λεμονάδες και γκαζόζες στους πρόποδες του Μιτσικέλι στην Ήπειρο και έμελλε να γίνει μια τεράστια επιτυχία.

Μαζί με τα ξαδέρφια του Νίκο και Γιάννη συνεχίζουν να γράφουν με «χρυσά» γράμματα το όνομα της εταιρίας που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχες πολυεθνικές.