Στοιχεία ανατροπής για το νεκρό βρέφος από την Συρία – Επιφυλακτικοί οι αστυνομικοί

Του Θάνου Σωτήρη

Νέα στοιχεία που τους κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, για το τι έχει συμβεί στο τραγικό βρέφος από την Συρία, αναλύουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Οι τραυματισμοί που διαπίστωσε ο Ιατροδικαστής και τους αποδίδει σε παρά φύσει σεξουαλική κακοποίηση είναι υπαρκτοί, όμως βάση αυτών των νέων ιατρικών στοιχείων, οι αστυνομικοί δεν είναι απολύτως βέβαιοι ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει την διάθεσή του το astinomiko.gr, το 11 μηνών κοριτσάκι υποβαλλόταν σε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που η εφαρμογή της κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες εκδήλωσης της νόσου θα μπορούσε να επιφέρει τραυματισμούς στην έδρα.

Το βρέφος γεννήθηκε με μικροκεφαλία, μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική ασθένεια, ένα από τα συμπτώματα της οποία είναι οι έντονοι σπασμοί ολόκληρου του σώματος. Την στιγμή τη κρίσης σπασμών, πρέπει να χρησιμοποιείται άμεσα  συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο χορηγείται με ειδική συσκευή – σύριγγα υποκλυσμού στο ορθό.

Τις τελευταίες 20 ημέρες πριν τον θάνατο του, το βρέφος υπέφερε καθημερινά από κρίσεις έντονων σπασμών και, σύμφωνα με τις καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Ανηλίκων, υποβάλλονταν στην συγκεκριμένης εφαρμογής χορήγηση του φαρμάκου μέχρι και πέντε φορές την ημέρα.

Δηλαδή ενώ ήταν σε κρίση σπασμών, οι γονείς του και όχι εξειδικευμένο προσωπικό, προσπαθούσαν να ου χορηγήσουν το φάρμακο με την συσκευή – σύριγγα υποκλυσμού.

«Όλη αυτή η επίπονη και οδυνηρή διαδικασία πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τους τραυματισμούς που διαπίστωσε ο Ιατροδικαστής. Εν πάση περίπτωση πρέπει να αξιολογήσουμε ψύχραιμα όλα αυτά τα στοιχεία και να ερευνήσουμε την κάθε πιθανότητα πριν διαβιβάσουμε τον φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών στο astinomiko.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από γιατρούς που παρακολουθούσαν το βρέφος, μέλη της Μ.Κ.Ο. που είχε αναλάβει την εγκατάσταση και την συντήρηση της οικογένειας των Σύριων προσφύγων, αλλά και από τα μέλη της συγγενικής τους οικογένειας που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Παράλληλα αναμένουν το επίσημο έγγραφο του Ιατροδικαστή που να αναφέρει τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής και τις εκτιμήσεις του για τα τραύματα που βρέθηκαν στο βρέφος, προκειμένου να την συμπεριλάβουν στην δικογραφία που θα υποβάλουν στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ το απόγευμα ολοκληρώθηκε η Ιατροδικαστική εξέταση στα άλλα δύο αδελφάκια του άτυχου βρέφους, το δίδυμό του κοριτσάκι και ένα αγοράκι 2,5 ετών, αλλά και στο βρέφος της συγγενικής τους οικογένειας. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με τον φόβο ανάλογων ευρημάτων κακοποίησης, όμως η Ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση δεν βρήκε το παραμικρό ίχνος βίας στα άλλα παιδάκια.