Στοιχεία για τέσσερα άτομα περιλαμβάνει ο νέος φάκελος για την Marfin

Στοιχεία σε βάρος τεσσάρων προσώπων, για την τραγωδία της Marfin, περιλαμβάνει ο φάκελος που υπέβαλε στην Εισαγγελία η Κρατική Ασφάλεια, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της επαναξιολόγησης όλων των στοιχείων που αρχικά είχαν συλλεχθεί και βάση των οποίων κατηγορήθηκε και παραπέμφθηκε σε δίκη ένας αναρχικός. Ο οποίος όμως τελικά αθωώθηκε αφού, όπως ανέφερε τότε η απόδραση του δικαστηρίου, τα στοιχεία που υπήρχαν στην δικογραφία δεν επαρκούσαν για την καταδίκη του.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όλα τα δεδομένα, οι καταθέσεις κα τα πειστήρια που είχαν συλλεχθεί τον Μάιο του 2010, αξιολογήθηκαν από την αρχή και μέσα από αυτά προκύπτουν στοιχεία βάση των οποίων κατηγορούνται πλέον τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αναρχικός που έχει αθωωθεί.

Στις 5 Μαΐου 2010, κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης ίσως διαδήλωσης κατά τ ων οικονομικών μέτρων για την δανειακή σύμβαση, από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, άγνωστοι είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ και μπιτόνια με βενζίνη μέσα στο υποκατάστημα της Marfin στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.