«Στον αέρα» με το νέο έτος οι επικοινωνίες της Άμεσης Δράσης – Απραξία από την Κατεχάκη

Χωρίς συντήρηση και αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων, θα είναι από την 1η Ιανουαρίου το Κέντρο Επικοινωνιών της Αμεσης Δράσης. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως τα μεταφέρουν στο astinomiko.gr στελέχη της κομβικής αυτής υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η σύμβαση για την συντήρηση και την αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων, με την εταιρία που εγκατέστησε το συγκεκριμένο σύστημα επικοινωνιών. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, είτε για την ανανέωση της σύμβασης, είτε για την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου από άλλη ανάλογη εταιρία.

Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη αποκαλύπτουν πως πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα έγγραφο, «κάτι σαν άτυπη πρόσκληση ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο έργο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το οποίο όμως δεν ήταν ανοιχτό, δηλαδή προς κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία με τις δυνατότητες να το αναλάβει, αλλά προς δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και μία εταιρία εμπορίας ασυρμάτων. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι στο έγγραφο αυτό είχε παραληφθεί η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Τελικά αυτή ή έστω και «περίεργη» πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν φαίνεται να είχε αποτέλεσμα, τουλάχιστον αποτέλεσμα που να είναι σε γνώση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., και επιπρόσθετα άλλες πηγές ανέφεραν πως η μία από τις δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έφερε από το Λονδίνο ειδικό τεχνικό, ο οποίος αποφάνθηκε πως αυτή η ανάληψη δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα την εταιρία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το ερώτημα που θέτουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται το Κέντρο Επικοινωνιών της Άμεση Δράσης, είναι τι θα γίνει με το νέο έτος, που το ψηφιακό αυτό σύστημα θα μείνει χωρίς τεχνική υποστήριξη, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως, εν δυνάμει, οι ασύρματοι στην Αττική μπορεί να σιγήσουν.

Του Θάνου Σωτήρη