• ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12 Σεπτεμβρίου 2025
Astinomiko.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  •  
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      • ΣΤΡΑΤΟΣ
      • ΝΑΥΤΙΚΟ
      • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    • AUTO-MOTO
    • SECURITY
    • VIDEO – MULTIMEDIA
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  •  
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      • ΣΤΡΑΤΟΣ
      • ΝΑΥΤΙΚΟ
      • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    • AUTO-MOTO
    • SECURITY
    • VIDEO – MULTIMEDIA
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ
No Result
View All Result
Astinomiko.gr
No Result
View All Result
ΑΡΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Αυτόφωρο ο δημοσιογράφος που συνελήφθη κατηγορούμενος για εκβιασμό της Ζέττας Μακρή – Τι λέει η ίδια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για συμφωνία πληρωμής για προεκλογική προβολή, δύο χρόνια πριν τις εκλογές - «Ουδείς εξεπλάγη όταν άκουσε το όνομα του δημοσιογράφου» λέει η Ζέττα Μακρή

7 Ιουλίου 2025
Στο Αυτόφωρο ο δημοσιογράφος που συνελήφθη κατηγορούμενος για εκβιασμό της Ζέττας Μακρή – Τι λέει η ίδια – ΒΙΝΤΕΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Share on FacebookShare on Twitter

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει σήμερα Δευτέρα (7/7) ο πανελίστας δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ενημερωτικής ιστοσελίδας που κατηγορείται ότι εκβίαζε την βουλευτή της ΝΔ Ζέττα Μακρή.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη σε καφετέρια στον Βόλο, έχοντας στην κατοχή του 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Την Κυριακή (6/7) αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση της Εισαγγελέως. Ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για συμφωνία πληρωμής για προεκλογική προβολή, δύο χρόνια πριν τις εκλογές.

«Ουδείς εξεπλάγη όταν άκουσε το όνομα του δημοσιογράφου» λέει η Ζέττα Μακρή

 

Η βουλευτής της ΝΔ, Ζέττα Μακρή μίλησε το πρωί της Δευτέρας (7/7) στο  MEGA» για την υπόθεση.

«Συνεργασία δεν είχαμε με τον δημοσιογράφο, είχα πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις. Με τον άνθρωπο αυτόν συνδεόμουν και ξαφνικά η συμπεριφορά του άλλαξε, μου ζήτησε χρήματα για να σταματήσει να γράφει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος μου. θεώρησα ότι δεν είχα άλλη διέξοδο από το να προσφύγω στην δικαιοσύνη και αυτό έκανα.

Ομολογώ ότι βασανίστηκα να πάρω αυτή την απόφαση, στεναχωριόμουν, ήλπιζα ότι κάτι από την συμπεριφορά του θα αλλάξει και δεν θα με οδηγήσει σε αυτό που φάνηκε ότι ήταν μονόδρομος και τώρα η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και δικάζεται σήμερα στις 12 η ώρα. ξαφνικά εδώ και κάποιους μήνες είχα αρνητικά δημοσιεύματα, πάνω από ένα την εβδομάδα εξαιρετικά αρνητικά. Ήταν δημοσιεύματα που ήταν πολιτικά απαράδεκτα, και έκανε ζημιά σε μένα. Έδωσα χρόνο, δεν είναι υπόθεση ενός μήνα ή εβδομάδας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε η κ. Μακρή: «Ας πει ότι έχει κόψει τιμολόγιο για εμένα στο δικαστήριο. Και εγώ θα πω αυτά που θέλω να πω και το δικαστήριο θα αποφασίσει. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας και δεν έχω προϊόντα να διαφημίσω, άρα τιμολόγια σε μένα δεν κόβεται. Ας πει ό,τι θέλει. Δεν έχουμε συνεργαστεί σε προεκλογική καμπάνια. Κάθε φορά στις εκλογές, κάνουμε συμφωνίες με τα μέσα. Σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο, είχε εκδώσει τας προεκλογικά μου φυλλάδια. Και είχε πληρωθεί γι΄αυτό δεν του χρωστούσα χρήματα»

Για το εάν της έχει ξανασυμβεί και για την απόφασή της να προσφύγει στην Δικαιοσύνη υπογράμμισε: «Υπάρχουν μέσα στον Βόλο που ουδέποτε με αναφέρουν ή που δεν έχουν ασχοληθεί με την βουλευτική μου ιδιότητα. Ποτέ κανείς δεν με πλησίασε για να μου ζητήσει οικονομικό αντάλλαγμα για να αλλάξει συμπεριφορά. Αυτό μου συνέβη πρώτη φορά. Δεν ξέρω αν το έχει κάνει σε4 άλλους, ωστόσο ουδείς εξεπλάγη όταν άκουσε το όνομά του αλλά κατηγορηματικά δεν ξέρω κάτι που θα μπορούσα να αναφέρω. Είναι πλημμέλημα από την δική μου την πλευρά είμαστε έτοιμοι, ελπίζω και εύχομαι να είναι και εκείνος έτοιμος να δικασθεί. Το βασικό μου επιχείρημα ήταν ότι ο μόνος τρόπος ήταν να καταφύγω στα δικαστήρια και έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη δεν είχα άλλη διέξοδο».

 

«Δεν ήταν μέλος μας» λέει η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Την καταδίκη της για το περιστατικό εξέφρασε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) «καθώς αποτελεί βάναυση προσβολή για το ήθος και την αξιοπρέπεια του δημοσιογραφικού λειτουργήματος». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι μέλος της Ένωσης «και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον επαγγελματικό δημοσιογραφικό χώρο, όπως αυτός εκπροσωπείται από την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε».

Σύμφωνα με την Ένωση, ο κατηγορούμενος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα και δεν αναγνωρίζεται από αυτήν «ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία προκειμένου να προστατευθεί η υπόληψη των πραγματικών λειτουργών της ενημέρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Με αφορμή τη σύλληψη ιδιοκτήτη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για υπόθεση εκβιασμού πολιτικού προσώπου, το Σάββατο 5 Ιουλίου στον Βόλο, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) προχωρεί σε αποσαφήνιση και τοποθέτηση επί του ζητήματος, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που προκαλεί εύλογα ερωτήματα και πλήττει το κύρος της δημοσιογραφίας στην περιοχή.

Καταρχάς, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είναι μέλος της Ένωσής μας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον επαγγελματικό δημοσιογραφικό χώρο, όπως αυτός εκπροσωπείται από την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται από την Ένωση ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία προκειμένου να προστατευθεί η υπόληψη των πραγματικών λειτουργών της ενημέρωσης.

Η Ένωση καταδικάζει απερίφραστα το εν λόγω περιστατικό, που είδε το φως της δημοσιότητας από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αποτελεί βάναυση προσβολή για το ήθος και την αξιοπρέπεια του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Πρόκειται για ενέργεια που δυσφημεί άδικα το σύνολο των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης με εντιμότητα και επαγγελματική συνέπεια.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι – μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε – είναι άνθρωποι που εργάζονται με γνώμονα την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και τον σεβασμό στην αλήθεια και το κοινό συμφέρον. Δεν έχουν καμία σχέση με «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», ούτε με πρακτικές εκβιασμού οποιουδήποτε είδους.

Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρος και υπηρετούν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια μέσα από την ενημέρωση των πολιτών, ενώ επιβάλλεται να ακολουθούν τα καταστατικά των Ενώσεων και τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Σε αντίθεση με αρκετούς “δημοσιογράφους” και “δημοσιολογούντες”.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε τονίζει ότι η δημοσιογραφία δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εργαλείο προσωπικών συμφερόντων ή πιέσεων και δεν μπορεί να εξευτελίζεται από μεμονωμένες περιπτώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το επάγγελμα. Τέτοιες πρακτικές στρέφονται κατά της κοινωνίας συνολικά, πλήττουν την ελευθεροτυπία και απαξιώνουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς τα ΜΜΕ.

Εχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και με σεβασμό στις διαδικασίες και το τεκμήριο αθωότητας, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που διαφυλάσσει το κύρος της ενημέρωσης και διαχωρίζει με σαφήνεια τον επαγγελματισμό, από την αυθαιρεσία.

Τέλος, απευθύνει έκκληση προς όλους τους φορείς, θεσμούς και κυρίως προς τους πολίτες, να διατηρούν στάση κριτική αλλά, παράλληλα να αποφεύγουν τις αόριστες γενικεύσεις. Κοινώς δεν μπορούν να «μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι» για τα λάθη και πάθη των ελαχίστων. Ο αγώνας για καθαρή, ανεξάρτητη και δεοντολογική δημοσιογραφία είναι καθημερινός και συλλογικός.

Tags: ΒόλοςδημοσιογράφοςεκβιασμόςΖέττα Μακρήσύλληψη για εκβιασμό
Previous Post

«Άσε ένα καφέ και φύγε» - Αποκαλυπτικοί νέοι διάλογοι του κυκλώματος των τελωνειακών στη Θεσπρωτία - ΒΙΝΤΕΟ

Next Post

Στη «φάκα» οι 3 διαρρήκτες της βίλας στη Νέα Ερυθραία με λεία-μαμούθ 200.000 ευρώ - Συνελήφθησαν στην Αστυπάλαια - ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικές Ειδήσεις

Απίστευτο: Μόνιμες κάμερες με χειριστές γυναίκες στα κελιά των φυλακών – Καταδίκη από το ΕΔΔΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λαμία: Πίσω από τα σίδερα οι δράστες που απήγαγαν και λήστεψαν 30χρονo – ΒΙΝΤΕΟ

11 Σεπτεμβρίου 2025
Προφυλακιστέος ο 20χρονος γιος επιχειρηματία που πάτησε αστυνομικό μετά από καταδίωξη – ΒΙΝΤΕΟ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προφυλακιστέος ο 20χρονος γιος επιχειρηματία που πάτησε αστυνομικό μετά από καταδίωξη – ΒΙΝΤΕΟ

11 Σεπτεμβρίου 2025
Nα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης και εξέλιξης των δικαστών ζητεί η Ένωση Διοικητικών Δικαστών
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση κατάχρησης σε ταμεία της ΕΛΑΣ που αποκαλύφθηκε μετά την αυτοκτονία υπαστυνόμου: Ελεύθεροι 3 αστυνομικοί

11 Σεπτεμβρίου 2025
Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης της Ειρήνης Λαγούδη – ΒΙΝΤΕΟ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης της Ειρήνης Λαγούδη – ΒΙΝΤΕΟ

10 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
Ληστείες σε Πόρτο Ράφτη και Αθήνα – Πλούσια η «λεία» των δραστών

Στη «φάκα» οι 3 διαρρήκτες της βίλας στη Νέα Ερυθραία με λεία-μαμούθ 200.000 ευρώ - Συνελήφθησαν στην Αστυπάλαια - ΒΙΝΤΕΟ

No Result
View All Result

Ροή Ειδήσεων

Τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Σεπτεμβρίου 2025

Η «διαφορετική» AI υπουργός της Αλβανίας – ΦΩΤΟ

11 Σεπτεμβρίου 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη στον εμίρη του Κατάρ, στον …απόηχο της ισραηλινής επίθεσης

11 Σεπτεμβρίου 2025

Σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για φέτος – ΦΩΤΟ

11 Σεπτεμβρίου 2025

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και απανθρακώθηκε ο οδηγός του

11 Σεπτεμβρίου 2025

Newsletter

Currently Playing

Επιχείρηση της ΔΙΑΣ για μεταφορά ανήλικου στο Παίδων

Επιχείρηση της ΔΙΑΣ για μεταφορά ανήλικου στο Παίδων

Επιχείρηση της ΔΙΑΣ για μεταφορά ανήλικου στο Παίδων

ΒΙΝΤΕΟ
Τηλεοπτικό Spot της ΕΛΑΣ για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Τηλεοπτικό Spot της ΕΛΑΣ για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

ΒΙΝΤΕΟ
Καρέ καρέ η ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στην Γλυφάδα

Καρέ καρέ η ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στην Γλυφάδα

ΒΙΝΤΕΟ
Ο πιτσιρικάς, η σειρήνα και ένας “κανονικός αστυνομικός” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πιτσιρικάς, η σειρήνα και ένας “κανονικός αστυνομικός” – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ
Βίντεο της Unicef για την προστασία από τον κορωνοϊό

Βίντεο της Unicef για την προστασία από τον κορωνοϊό

ΒΙΝΤΕΟ
ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορίες

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ

 

  • ΕΚΑΒ
  • SECURITY
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Εγγραφή

  • Cookies – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Copyright © 2019 Astinomiko.gr - All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  •  
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      • ΣΤΡΑΤΟΣ
      • ΝΑΥΤΙΚΟ
      • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    • AUTO-MOTO
    • SECURITY
    • VIDEO – MULTIMEDIA
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ

Copyright © 2019 Astinomiko.gr - All Rights Reserved

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Αποδοχή
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.