Στο στόχαστρο ληστών τα delivery – Σύλληψη από την ΔΙΑΣ στα Μελίσσια

«Ένα άτομο με την απειλή μαχαιριού, απειλεί τον υπάλληλο πιτσαρίας στα Μελίσσια στην οδό… Να μεταβείτε σύντομα και με μέτρα αυτοπροστασίας. Συγκλίνουν και άλλοι σταθμοί…», ενημέρωνε ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης χθες το βράδυ, μια μέρα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο νεαρός που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στην πιτσαρία, αν μπορούσε να τον ακούσει θα έφευγε τρέχοντας. Προτίμησε όμως να μείνει για να προσπαθήσει να αρπάξει τις εισπράξεις της βραδιάς. Από το πρωί διάβαζε στο διαδίκτυο ότι «delivery και take away θα λειτουργούν κανονικά μέχρι αργά το βράδυ. Άρα, θα έχουν χρήματα στα ταμεία τους» σκέφτηκε.

Όμως δεν είχε υπολογίσει σε μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή και όπως αποδείχτηκε ήταν πολύ αποτελεσματική….

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν με ταχύτητα προς της πιτσαρία και όταν έφτασαν έξω από το κατάστημα είδαν τον νεαρό να κρατά ένα μαχαίρι. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τον υπάλληλο της πιτσαρίας αλλά και να μην τραυματιστεί ο επίδοξος ληστής. Άλλωστε είχαν και την βοήθεια από μια δεύτερη ομάδα ΔΙ.ΑΣ αλλά και από ένα περιπολικό. Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Τον μετέφεραν στο τμήμα ασφαλείας Πεντέλης όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν αλλοδαπό που φέρεται να έχει ξανασυλληφθεί για κλοπές και ναρκωτικά.

Η βραδιά είχε κλείσει άκρως αποτελεσματικά και αυτό γιατί, λίγο νωρίτερα, η ίδια ομάδα ΔΙ.ΑΣ είχε εντοπίσει και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει άγνωστοι κατά την διάρκεια ληστείας στο Χαλάνδρι.

«Τα συγχαρητήρια του Κέντρου, καλή ξεκούραση στους σταθμούς…» τους είπε ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης όταν ενημερώθηκε για την ευχάριστη κατάληξη του περιστατικού.