Στρατηγός ο υπηρεσιακός υπουργός στην Κατεχάκη. Ποια είναι η επόμενη μέρα.

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπος Λαλούσης, είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών εντολών και των άλλων Συνταγματικών προαπαιτούμενων, μέχρι τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Χαράλαμπος Λαλούσης αποστρατεύτηκε στις πρόσφατες κρίσεις του Ιανουαρίου, και την θέση του κατέλαβε ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Άγγελος Χουδελούδης.

Στο μεταξύ στην Κατεχάκη, αλλά και γενικότερα στην Αστυνομία, μοναδικό θέμα συζήτησης είναι το ποιος θα καταλάβει τον Υπουργικό θώκο, μετα την 25η Ιουνίου. Θα παραμείνει στην θέση του ο Τάκης Θεοδωρικάκος ή ο Πρωθυπουργός θα τον μετακινήσει σε άλλο κυβερνητικό πόστο, με αποτέλεσμα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να πρέπει να «γνωριστούν» από την αρχή με έναν νέο πολιτικό προϊστάμενο;

Πάντως φαίνεται πως εάν μετακινηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, του οποίου η θητεία δεν ήταν και εύκολη, κυρίως λόγω του υπόγειου πόλεμου που δέχτηκε όταν αποφάσισε να καθαρίσει την Αστυνομία από κυκλώματα και «μαύρα συστήματα», οι μνηστήρες για την καρέκλα του 7ου ορόφου της Κατεχάκη είναι αρκετοί.

Το μόνο δεδομένο πιστεύεται πως είναι η παραμονή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη, εάν δεν αναβαθμιστεί κιόλας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Του Θάνου Σωτήρη