Συγκλονιστικές καταθέσεις και φωτό για την σπείρα των ανήλικων ληστών στη Νέα Ιωνία

Η περιγραφή του 14χρονου που οι «σκληροί» της Νέας Ιωνίας έστειλαν στο νοσοκομείο καθώς του έσπασαν το σαγόνι είναι σοκαριστική.

Ο μαθητής Γυμνασίου με έναν φίλο του περπατούσαν στην οδό Παπαναστασίου όταν εμφανίστηκαν μπροστά τους τα μέλη της συμμορίας. 

«Μας είπαν να σταματήσουμε και να τους δώσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα. Εμείς τους είπαμε ότι δεν είχαμε, και πράγματι δεν είχαμε μαζί μας κινητά. Τότε άρχισαν να με χτυπάνε στο πρόσωπο, με έριξαν κάτω και άρχισαν να ψάχνουν τις τσέπες μου… Οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ήταν ηλικίας 16 με 17 ετών περίπου και είχαν ύψος πάνω από 1,70, ήταν αδύνατοι, μελαχρινοί και κανείς τους δεν είχε γένια. Ήταν κοντοκουρεμένοι και κάποιοι είχαν φράντζα στα μαλλιά. Από το περιστατικό τραυματίστηκα και με πήγαν οι γονείς μου στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί μου έκαναν χειρουργείο στην κάτω γνάθο και μου έβαλαν  λάμες και βίδες» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν πολύ να πείσουν τα θύματα να καταγγείλουν τις επιθέσεις καθώς τα ανήλικα παιδιά ήταν τρομαγμένα και δεν ήθελαν να περιγράψουν την βιαιότητα που βίωσαν.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν εννιά επιθέσεις μόνο τους τελευταίους έξι μήνες με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι «δεν το έκαναν μόνο για τα λεφτά αλλά τους ενδιέφερε και η ταπείνωση των θυμάτων τους. Τους έπαιρναν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα επιδείκνυαν στα θύματα τους. Διαφήμιζαν τις πράξεις τους στα social media και εξιστορούσαν τον τρόπο που τα απέκτησαν». Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες φαίνονται ακριβά κινητά τηλέφωνα που υπονοούν οι έκλεψαν από την Σαντορίνη.

 

Οι συλληφθέντες, αν και ηλικίας μόλις 15, 16 και 17 ετών ήταν σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα και ιδιαίτερα προκλητικοί στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δίπλα μου όποιος μπορεί, απέναντι μου όποιος αντέξει» γραφεί σε ένα μήνυμα του φορώντας στον λαιμό του μια αλυσίδα και μια σιδερογροθιά.

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, κυρίως τις απογευματινές ώρες, που οι συνομήλικοι τους επέστρεφαν από τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Επέλεγαν σημεία που μπορούσαν να τους επιτεθούν και άρπαζαν κινητά τηλέφωνα, μπουφάν, ρούχα και ότι χρήματα είχαν πάνω τους. Φαίνεται όμως ότι είχαν επεκτείνει την δράση τους και στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη όπου έκλεβαν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας με τους διαδικτυακούς φίλους τους να τους… επαινούν για τα κατορθώματα τους.