Συλλήψεις για την δολοφονία Καραϊβάζ – Πως πιάστηκαν οι κατηγορούμενοι

Δύο άτομα συνελήφθησαν και δύο ακόμη αναμένεται να κατηγορηθούν, ως δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν βάση ενταλμάτων σύλληψης μετά από την δικογραφία που υπέβαλε στην Εισαγγελία το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, και η οποία ήταν αποτέλεσμα ερευνών που διήρκησαν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ο πρώτος για φυσική αυτουργία και ο δεύτερος για συνέργεια στην δολοφονία του δημοσιογράφου, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα γκρι σκούτερ και ο συνοδηγός πυροβόλησε εναντίον του δεκατρείς φορές με ένα πιστόλι τον εννέα χιλιοστών. Το θύμα δέχθηκε δέκα βλήματα στον θώρακα, το κεφάλι και τα χέρια, με αποτέλεσμα να υποκύψει επί τόπου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση, πέραν του οπτικού υλικού που συνέλεξαν στο οποίο είχαν καταγραφεί οι δύο δολοφόνοι που επέβαιναν στο μαύρο σκούτερ, κατόρθωσαν να εντοπίσουν και ένα λευκό βαν το οποίο κινήθηκε στην περιοχή της δολοφονίας και την ίδια μέρα αλλά και την προηγούμενη.

Μετά την φονική ενέδρα το λευκό βαν εντοπίστηκε από διάφορες κάμερες σε μια  μεγάλη διαδρομή από το σημείο της επίθεσης να κινείται παράλληλα με το σκούτερ από την λεωφόρο Ποσειδώνος μέχρι και την λεωφόρο Κηφισού, όπου χάθηκαν τα ίχνη και των δύο οχημάτων στο ύψος της Νίκαιας.

Όπως προέκυψε ιδιοκτήτης του λευκού βαν είναι αδελφός ατόμου που έχει εμπλοκή με συμμορίες «νονών» της νύχτας και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ερευνών και αναλύσεων δεδομένων από κινητά τηλέφωνα, διαδρομές, πληροφοριακά δελτία και παρακολουθήσεις προσώπων, που κατέληξε σε τέσσερεις υπόπτους. Τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων σύλληψης και δύο ακόμη προσώπων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην δικογραφία αναμένεται να κληθούν στον Εισαγγελέα. Και αυτοί συνδέονται με συμμορίες εκβιαστών και έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σχετικά με παροχή «προστασίας» και εκβιασμών.

Στην ίδια δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται μια ακόμη υπόθεση δολοφονίας, αυτή του 35χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Χάρη Κοντογιώργη, που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι, και για την οποία κατηγορείται τουλάχιστον ένας από τους τέσσερεις, χωρίς όμως οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.

Του Θάνου Σωτήρη