Συνάντηση ΠΟΕΥΠΣ με τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, τον οποίο ενημέρωσε για τα δραματικά γεγονότα στη Μόρια και την επίθεση που δέχθηκαν πυροσβεστικά οχήματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΥΠΣ, μετά τη συνάντηση:

Άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση, μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Μυτιλήνης, είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γεώργιος Κουμουτσάκος, προκειμένου να τον ενημερώσουμε δια ζώσης για τα τεκταινόμενα και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να δεχτούν επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες-μετανάστες οι οποίοι κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Η Ομοσπονδία μας μαζί με το Προεδρείο της ΈνωσηςΥπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατέθεσαν αναλυτικό Υπόμνημα στον κ. Υπουργό, με σκοπό την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, αναφορικά με τον ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπισή του.

Ζητήσαμε ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με πυροσβεστικό προσωπικό, τόσο για την Λέσβο όσο και για τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με στόχοτην ενίσχυση της επιχειρησιακής τους ικανότητας, η οποία απαιτείται λόγω της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού και την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών, που προήλθε κυρίως από την στελέχωση των αεροδρομίων της Fraport.

Η δράση αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας– Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης

Από την πλευρά του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυσή του, ήταν θετικότατος και μας διαβεβαίωσε ότι θα το εξετάσει άμεσα μαζί με τον κ. Υπουργό, τα πιθανά μέτρα διευκόλυνσης του έργου μας.